dinsdag 1 november 2016

Oktober is voorbij

Het klinkt suf, uit de mond van een vrouw die deze week nog 25 werd geschat... maar de tijd gaat zo snel voorbij! 
("Huh, hoe kan jij nu al drie kinderen hebben?" Nou ik ben 32...)

Het is alweer november, mijn middelste kind is bijna 5 en ik bijna 33 😳. Het einde van 2016 staat om de hoek. 

Ik heb de balans nog niet opgemaakt, maar financieel hebben we een goed jaar gehad. Sowieso 7000€ afgelost, ver boven verwachting! Trots op ons!
En we zijn nu nog een eindsprintje aan het trekken voor de buffer. 

Vergis je niet, deze bedragen zijn voor ons geen eitje hoor. We doen er echt moeite voor en maken heel bewuste keuzes. En we hadden een paar keer een mooie meevaller met declaraties van mijn mans werk. Uiteraard hadden we dat geld eerst voorgeschoten, maar dat voelde je dan natuurlijk niet meer. 

Sinterklaas begint bijna en kerst niet te vergeten. Ik voel me nog niet helemaal klaar voor het einde van het jaar. Misschien ligt het ook aan dit heerlijke herfstweer, waardoor ik nog niet echt in de kerstsfeer zit. 

Hebben jullie daar ook last van? 

10 opmerkingen:

 1. Het klinkt zo makkelijk he, even 7000 euro aflossen, maar zo makkelijk als het op papier staat is het natuurlijk niet. Ontzettend knap!

  Hoe bevalt het werken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee soms denken mensen dat je heel rijk bent als je aflost.. maar je moet er gewoon hard voor werken en besparen, en een hoop andere keuzes maken vergeleken met andere mensen. Alleen dat vergeten ze..
   Werken bevalt goed! Ik heb het erg naar mijn zin.

   Verwijderen
  2. Leuk om te horen. Toch wel een hele stap om weer te gaan werken!

   Verwijderen
 2. Wow, wat een enorm bedrag! Echt heel knap, zeker als je je realiseert dat jullie het grotendeels met 1 inkomen deden.

  En inderdaad, het voelt als begin september, met dit weer. Op zich vind ik deze tijd altijd wel leuk, met Sinterklaas en kerst, maar het komt nu wel heel snel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, alles op 1 inkomen afgelost. Mooie reminder :)

   Verwijderen
 3. wauw super!! ik vind t al heel wat dat wij 750 gespaard hebben dit jaar voor extra aflossen... wauw 70000. super prestatie!!!

  en idd ik moet ook altijd even omschakelen.. eerst verjaardag van dochter en nu richting feestdagen idd.. maar tegelijk niet vergeten om te genieten van de mooie herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een nulletje minder he ;)
   Maar jullie wonen er pas net! Als je nu, midden in de verbouwing enzo al een beetje extra opzij kunt zetten is dat toch geweldig! Dan doe je het heel goed hoor.

   Verwijderen
  2. verbouwen?? dat was na 9 weken toch ook wel klaar hoor ??? ;p in april hier komen wonen, is al meer dan een half jaar geleden ??? maar heel erg blij en verbaast eigelijk.. dat t sparen zo hard gaat. tuurlijk hebben we een gat geslagen in t spaargeld met t klussen, maar wat daarvan over is, blijft mooi staan bij moneyou. t "nieuwe" spaargeld van dit jaar dus, groeit ook weer langzaam bij ing.. zo hard dat ik dus geld apart ben gaan zetten voor extra aflossen.. al weet ik niet hoeveel zin dat heeft bij een annuïteitenhypotheek ??? verkort het de looptijd of verlaagd het de lasten... ? :p ben t nog ff aan t uitzoeken, maar er staat al 750 apart, al zo ontzettend blij mee. voelt zo ontzettend luxe...!! (vooral omdat ik weet hoe belachelijk veel we extra uitgegeven hebben aan spullen, dagjes uit etc... :S )

   (en idd een typfout haha :p had t wel goed gelezen, maar verkeerd getypt haha. zou wel leuk zijn :p)

   Verwijderen
  3. Ik zou bij annuïteitenhypotheek eerst kiezen voor verlichting van de maandlasten. Om zo maandelijks meer over te houden. Dat zou ik dan weer gebruiken om extra af te lossen.
   Of bijvoorbeeld 5 jaar kiezen voor lastenverlichting, en daarna voor looptijdverkorting?

   Hoe denk jij erover?

   Verwijderen
 4. LENING AANBIEDING !!! Wij zijn ROBERTO KENNETH LENINGSMAATSCHAPPIJ Wij bieden zowel lang- als kortlopende leningfinanciering. Wij bieden veilige en vertrouwelijke leningen tegen een zeer lage rente van 3% per jaar, persoonlijke leningen, schuldconsolidatielening, risicodragend kapitaal, zakelijke lening, bedrijfsleningen, educatieve lening, woninglening en leningen om welke reden dan ook! Wij zijn het vertrouwde alternatief voor bankfinanciering en ons aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Onze lening varieert van $ 5.000,00 tot $ 25.000.000,00. (Vijfentwintig miljoen dollar). Aanvullende informatie: we worden snel de particuliere, discrete en servicegeoriënteerde kredietkeuze voor algemene leningen. We zijn het bedrijf waar we terecht kunnen wanneer traditionele bronnen van leningen falen. Als je interesse hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande e-mail: robertokennety@gmail.com

  Bedrijfsnaam: Roberto Loan Service
  Bedrijfse-mail: robertokennety@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!