woensdag 9 november 2016

Rustig van geld tellen

Niet letterlijk natuurlijk! Met al dat pinnen van tegenwoordig valt er weinig geld tellen..

Maar ik word rustiger van de wetenschap dat we er financieel goed voorstaan. Dat herken je misschien wel? 
Het werkt zo voor m'n privé leven, maar ook op m'n werk trouwens. 


Thuis geldt: elke maand weer de excel bijwerken en erachter komen dat we binnen budget zijn gebleven, ondanks soms hogere onverwachte zaken. Of juist zien dat we wel over budget gingen, maar niet enorm veel terwijl ik dat wel op basis van mijn gevoel.

Onze excel staat op mijn mans werk-laptop, en dat is maar goed ook! Anders zou ik 'm heel vaak willen checken en bijwerken. (Controlefreak...) Nu doen we het eenmaal of tweemaal per maand, in elk geval rond de storting van het salaris van man. Want dan begint onze nieuwe boekhoudkundige maand. Dan bekijken we onze verwachtte uitgaven van die maand en de inkomsten en gaat de rest naar de spaarrekening/buffer momenteel. (In het begin van het jaar naar de hypotheekaflossing)

Hoe gaat dat bij jullie? 'Tel je je centen vaak?' Ben je daarin een beetje een controlefreak net als ik ;) 

5 opmerkingen:

 1. Ik tel mijn geld vaak. Hahha, ik wil alles in de gaten houden. Dan open ik mijn Excelbestandje en kijk of alles nog klopt en ik niet nog ergens geld vandaan kan toveren. Nu we weer een echte spaarpot hebben tel ik die ook regelmatig in, het bedrag daarin wisselt vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, snap ik. Ik kan dus niet de hele tijd onze excel checken. Maar dat is feitelijk ook zelfbescherming ;) Dus prima.

   Verwijderen
 2. Yep :-) Het is leuk om te doen, en nuttig, want het zorgt er altijd voor dat we beter op letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!