vrijdag 11 november 2016

Besparen op kerstdecoratie

Kerst kan in de papieren lopen. Qua eten en cadeaus doet het dat misschien sowieso wel, maar ook de decoratie moet je niet vergeten.
Veel te vaak koop je van alles voordat je ook zelfs maar een blik hebt geworpen in je doos met versiering, en dat kost je geld. 

Dus bij deze een paar tips.

1. Ga niet naar Ikea/intratuin/blokker oid of loop niet langs de kerstdecoratie voordat je stap 2 hebt gedaan. 
2. Haal eerst je spullen uit de berging en kijk wat je hebt. Ik garandeer je dat je verrast zult zijn! (Ik vergeet elk jaar ook deels wat ik heb)
3. Maak een decoratieplanning op papier.  Wat hang je waar?
4. Heb je nog lege plekken, en dus echt iets nodig? Ga dan op zoek naar wat moois wat ook bij de rest past! 
5. Nu geen/weinig geld maar wel een wens? Koop het na de kerst! Want dan is alles in de aanbieding en heb je volgend jaar niets nodig. 

Heb jij nog een tip? 

8 opmerkingen:

 1. Die stap 1 is een hele belangrijke :-)
  Een extra tip: kijk eens bij de Kringloop. Bij die van ons hebben ze altijd een hele uitgebreide selectie in verschillende kleuren uitgestald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik heb nog nooit in de winter kerstspullen gezien bij de kringloop, maar wel in de zomer ;)

   Verwijderen
 2. De voorpret begint bij mij altijd als ik de boxen met kerstspullen van zolder haal en zie welke mooie dingetjes ik in de loop der jaren heb verzameld. Zoveel herinneringen komen dan naar boven: de eerste kerst toen we elkaar net kenden, de eerste kerst van de kinderen, enz.

  Eigenlijk begint het bezuinigen op dat soort zaken bij jouw stap 2: inventarisatie. Wat heb ik en wat is voldoende, wat heb ik er echt nog bij nodig. Dan blijkt al vaak dat je al genoeg hebt en bv. alleen de kapotte kerstboomlampjes hoeft te vervangen.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he. Ik heb me regelmatig laten verleiden door iets leuks, om thuis later de dozen uit te pakken en te denken: Oja dat had ik ook nog.

   Verwijderen
 3. Deze tips komen hier te laat. Vanderweek toevallig bij de Intratuin geweest. Ik heb allemaal nieuwe versiering voor de boom gekocht. Dan kan ik eens afwisselen, want ik werd onze kerstversiering een beetje zat...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoon heeft vorig jaar een kerststal gekregen van mijn ouders. Die zet ik dit jaar weer op. Een kerstboom lukt niet ivm de katten. Moet zeggen dat Ik dat niet heel erg vind. Als ik ergens een hekel aan heb is het het opzetten van de boom. De lichtjes en de kaartjes vind ik dan wel weer heel gezellig en sfeervol.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!