zaterdag 5 november 2016

November bespaarmaand?

Collegablogger Meer geld, minder stress bombardeerde deze maand tot 'november bespaarmaand'. Enthousiast als ik daar altijd van wordt, leek het me leuk om mee te doen. Ik dacht iets in de trant van: november zijn er niet zoveel speciale dingen, misschien kunnen we wel een extra 100 Euro sparen ofzo. Ik had geen concreet doel, maar gewoon extra is mooi meegenomen toch.

Oktober was niet heel goedkoop, we kwamen iets boven de begroting uit. Vermoedelijk kwam het door de voorraad kleding en schoenen voor dochterlief (groeispurt) en het verjaardagscadeau van mijn middelste.
November moet dan wel weer lekker goedkoop worden toch?

Totdat bleek dat nog een van de kinderen nieuwe schoenen moest, en dat de voorraad drogisterij artikelen op was. Dus huppa, zo weer 80 Euro de deur uit. Een nieuwe koekenpan was ook al een tijdje nodig, en nu in de aanbieding. Keukenweegschaal kapot :(
Oja, we vieren deze maand twee verjaardagen (wel samen) dus ik ben bang dat er van dat hele bespaar-idee niet veel meer overblijft.

Neem jij je wel eens voor om een maand heel hard te sparen, en dan overvalt de realiteit je?

12 opmerkingen:

 1. meer wel als niet....

  Diana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha erg he! Er is haast altijd wel iets onverwacht he...

   Verwijderen
 2. Dat komt zeker voor! Maar sinds wij anders met ons geld om gaan scheelt het aanzienlijk en lukt het sparen ook echt beter. Komende maanden worden dure maanden,sparen zit er dan niet in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer in november ook wat minder uit te geven, maar voorlopig lukt het ook niet zo schitterend.
  Wel voor het boodschappenbudget, maar ik heb ook wat onverwachte kosten.
  Ik zie wel wat het wordt. Zelfs 100 € zal al een heel succes zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. haha ja altijd.. geven de laatste maanden steeds te veel uit.. maar sparen nog altijd doordat man overuren maakt en ik ook nog redelijk wat uren werk. maar sparen is hier ook heel erg afhankelijk avn t inkomen wat elke maand anders is, dus ik plan niets qua sparen vooraf en extra sparen kan uberhaupt niet omdat ik van te voren geen enkel idee heb hoeveel we kunnen sparen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zijn er dan de overuren nog! Zie je je man nog wel dan?

   Verwijderen
  2. hij werkt vaak van 7-17 ;) (laatste tijd meer van 8-16.. ook wel lekker) maar ook avonddienst. vanuit huis. meestal op de bank met mijn laptop soms boven op zijn kamer achter pc. en 1 of 2x per maand een zaterdagdienst, die wel op de zaak helaas. dus valt mee hoor ;) hij eet altijd thuis en is ook de avonden dus altijd thuis. erg fijn! gister kon ik gewoon sporten terwijl hij de kinderen beide naar bed bracht en tegelijkertijd avonddienst had ;) best te doen dus

   Verwijderen
 5. Hier lukt het ook niet. Beide kinderen moesten nieuwe schoenen. Bovendien komt 5 december al snel dichterbij en moet het nodige gekocht worden. Daar komt nog bij dat december en januari dure maanden zijn met veel verjaardagen... misschien in februari?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha herkenbaar! nou februari is bij ons vaak de gemeentelijke belastingen.. dus Ehm maart dan denk ik ;)

   Verwijderen
 6. hee, wat leuk dat je me genoemd hebt! Dat had ik nog niet gezien. Ik was juist bezig met een blog over andere bespaarblogs en zocht een mooie van jou om naar te linken. Dat wordt deze dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!