woensdag 2 november 2016

Korte terugblik 2016

We zijn nog niet helemaal aan het einde gekomen van 2016, maar soms is het goed om ook al eerder eens terug te kijken naar wat er in de afgelopen maanden is gebeurd.

2016 was voor ons een jaar waarin veel laatste klusjes zijn afgerond.
Schilderwerk kozijnen, nieuw kunststof kozijn slaapkamer, laatste afronding zolderverdieping, nieuwe lamp, schilderijen opgehangen, plankje wc etc. Nu is ons huis zo goed als af, en dat geeft rust. Fijnheid.
(Uiteraard komen er steeds weer nieuwe klusjes bij, of nieuwe wensen..) Hopelijk wordt ook voor het eind van dit jaar nog het schuurdak gerepareerd (garantie) en nog de omlijsting van het slaapkamerraam in orde gemaakt. Dan zijn we voorlopig echt even klaar.

2016 was het jaar waarin onze jongste, EINDELIJK leerde doorslapen. Begin 2016 kreeg hij buisjes en dat loste de oorontstekingen op, en dat zorgde ervoor dat hij kon doorslapen.

Ik vond een baan, en ik ben er blij mee! De baan is niet nodig voor ons inkomen, maar wel voor mijzelf. Even eruit, even wat meer focus op andere dingen. Dat is heerlijk. Twee dagen werken past goed bij ons gezin, dus voor nu helemaal happy.

Financieel hebben wij onszelf wat uitdagingen opgelegd in 2016, maar we hebben ze gehaald! We hebben afgelost, we hebben extra gespaard voor de buffer/toekomstige nieuwe keuken/auto. Mijn extra salaris geeft wel een klein zetje daarbij.
Ik ben benieuwd wat we volgend jaar van plan zijn!

Twee van onze hypotheken hebben we aangepakt met rentemiddeling. Hierdoor zijn we per maand 100 Euro bruto minder gaan betalen. Dit levert een prachtige besparing op de komende 10 jaar.

Minpuntje is dat ik het hardlopen weer heel langzaam oppakte, ervan genoot maar opnieuw geblesseerd raakte na een maand of drie. Inmiddels durf ik het rennen nog niet aan, en houd ik het bij wandelingen en fietstochtjes.

Ik kan vast nog een hoop moois verzinnen, als ik meer tijd neem. Maar die heb ik nu even niet.. Sinds ik werk heb ik beduidend minder blogtijd, maar dat hoort erbij denk ik.

Heb jij al nagedacht over een paar hoogtepunten van 2016, of van de afgelopen maanden?

8 opmerkingen:

 1. Ja, ik ben stiekem toch wel vast even aan het kijken naar wat ik nog voor 2016 kan doen. Mijn hele plan kwam natuurlijk op z'n kop te staan/was als het ware in één keer uitgevoerd na de verkoop van mijn huis. En hoewel ik wel uitkijk naar 'het nieuwe begin' van 2017, heb ik daarvoor nog niet echt concreet een plan, daarvoor moet ik denk ik echt even zien hoe het ervoor staat eind 2016. Ik heb daarvoor namelijk wat verschillende doelen, waarvan sommige misschien wat te ambitieus zijn. Wat ik wel fijn vind, is dat 2017 dan een jaar wordt waarin als het goed is geen vreemde veranderingen zitten, dus waarbij ik gewoon ongeveer weet waar ik vanuit kan gaan/naar toe moet werken. Hoop ik dan, volgens mij zit er uiteindelijk in elk jaar wel minimaal 1 groot ding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt inderdaad een jaar met heftige veranderingen gehad.
   Klinkt alsof 2017 heel 'gewoon' gaat worden. Maar dat is ook prima toch!

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat volgend jaar voor jullie net zo goed wordt dan dit jaar. Ik hou de hoogtepunten tegenwoordig maandelijks bij op mijn blog. Doelen voor 2017 worden beginnen langzaam te rijpen, maar zijn nog niet helemaal concreet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim om het elke maand bij te houden ja! zo ben je er je veel meer van bewust en vast een stuk dankbaarder.
   Onze doelen voor 2017 liggen ook in de rijping idd :)

   Verwijderen
 3. Leuk om nu al even terug te kijken. En wat een goed jaar zeg! Aflossingen, klusjes gedaan, doorgeslapen (dat was bij ons toen ook wel een feestje inderdaad), aan het werk gegaan. Je kijkt hier vast nog lang op terug met een tevreden gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij wilden sparen en een huis zoeken. Beide zijn gelukt en voor 2017 heb ik nog geen idee. Volgende week de sleutel en dan eerst dubbele lasten. Ik denk dat we pas na een maand of vier een inzicht hebben in de lasten. Fijn dat jullie zo een goed jaar afsluiten. Hopelijk hetzelfde volgend jaar! En dan natuurlijk een heel jaar jouw loon extra. Dat zul je vast financieel ook zien! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het kopen van ons koophuis!! :D
  en zelfs al gaan sparen voor extra aflossen ;) ben benieuwd wanneer we de stap echt durven te maken ;) nu staat er een bedragje op een spaarrekening.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2016 is een jaar waarvan ik hoop dat het snel over is. Het is op zijn zachts gezegd niet ons jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!