donderdag 21 april 2016

Woningverbetering: kunststof kozijnen

Deze week heeft onze - voorlopig laatste - grote woningverbetering plaatsgevonden.
Het kozijn met enkelglas in onze slaapkamer is eruit gegaan, en vervangen door een kunststof exemplaar, uiteraard met dubbel glas.

Tot nu toe hebben wij nog nooit gestookt in die kamer, dus in energiekosten zal het geen daling betekenen. Maar hopelijk levert het wel meer comfort op in de slaapkamer. In de vorm van minder kou, minder geluid vanaf de straat en geen condens meer op de ramen elke ochtend.

Alleen onze voordeur heeft nog enkel glas, en het raampje ernaast. Dit gaan wij nog niet vervangen. De noodzaak is er niet. Bovendien vinden wij kunststof voordeuren niet zo mooi. Alleen het glas vervangen lijkt ons weer niet zo nuttig, momenteel. De kou houden we buiten door een gordijn wat we 's avonds dichtdoen. Dit werkt voldoende. Zou er ooit een ruitje ingetikt worden, dan kiezen wij er natuurlijk wel voor om het voor dubbelglas te vervangen.
De rest van ons huis is wel volledig dubbelglas en inmiddels grotendeels zelfs HR ++ glas. Dit moet vast helpen in ons energieverbruik.

Dit kozijn vervangen stond al enkele maanden eerder op de planning, maar doordat de kozijnenleverancier failliet ging duurde de levering erg lang. Er moest een nieuwe gevonden worden, en opnieuw een levertijd natuurlijk. Gelukkig hadden we nog niet betaald bij de eerste, dus we zijn niks kwijtgeraakt behalve tijd. Wel jammer dat het kozijn er niet inzat voor de winter natuurlijk, vanwege de kou.

Wij zijn er blij mee dat dit voorlopig de laatste grote uitgave was aan ons huis, en ook dat het hoofdstuk 'verbouwing' nu is afgerond. Het is toch elke keer weer schuiven met spullen, extra opruimen en schoonmaken en rekening houden met dingen.
Komende zomer staat er nog wat schilderwerk in de woonkamer op de planning, en dat was het dan voor dit jaar.

Hoe ver staat het met jullie woningverbeteringen? Nog veel op de planning of ook klaar voorlopig?

1 opmerking:

  1. Ik ben wel weer bezig, maar probeer niet teveel grote dingen meer aan te pakken, omdat ik dat geld er met een verkoop toch niet uithaal. Maar ik pak steeds wel even wat dingetjes aan. Het grootste dat voor nu op de planning staat is schilderwerk.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!