maandag 4 april 2016

Overstag gegaan voor dochterlief

Afgelopen weekend hadden de jongens een 'date' met elkaar, en de meisjes ook. De meisjes gingen naar de stad, en de jongens naar een enorme zandbak. Veel plezier natuurlijk.
Het was een goedkoop uitje, maar veel gezelligheid bij beide partijen.

Dochterlief en ik gingen kijken naar speelgoed in de speelgoedwinkel. Sinds haar 6e verjaardag krijg ze zakgeld. Ze verdeelt het elke week over haar drie potjes: geven, kopen en sparen. (Zie ook mijn blog hierover)
Ze is dus aan het sparen voor wat groters dan een pakje koek ;) En had al ruim 7 Euro in haar spaarpotje 'sparen' zitten. Ze dacht dat dit al heel veel was, en dat ze dus al echt iets moois kon kopen. Ik kon haar wel vertellen dat speelgoed duur was, maar het kwam niet echt over. Teleurgesteld ontdekte ze in de winkel dat een huis van lego ongeveer 10x te duur was, en zelfs kleine dingen duur waren. Dingen die ze wel kon betalen vond ze niet leuk genoeg, dus ze baalde wel een beetje.

Uiteindelijk heeft ze iets van Playmobil gezien bij een andere winkel dan de speelgoedwinkel, en dat was maar 13,50 Euro. Ze vond het heel leuk. Nu gaat ze dus gericht sparen om dat geld bij elkaar te krijgen. Ze heeft zelfs haar hele potje 'kopen' overgeheveld naar haar spaarpotje 'sparen'. Nog maar een paar weken sparen dus voordat het gekocht kan worden.

Nu ben je natuurlijk benieuwd waarvoor ik overstag ben gegaan? Nou niet voor haar speelgoed dus! Dit is een hele waardevolle les, ben ik van mening. Dat je niet alles kunt kopen wat je wilt, en dat je echt ergens voor leert sparen.

We liepen langs een (Turkse?) winkel met jurken. Allemaal opzichtige overdreven, bruidsjurk-achtige kinderjurken. Veel kant, poespas en kleur. Ze vond het uiteraard geweldig! (ze is echt een meisje-meisje) En vroeg of ze een jurk mocht. Ik zei dat ze eigenlijk geen nieuwe jurk nodig had, en wilde doorlopen. "Maar mama, ze zijn zo mooi..." Dus ik zei: Ik denk het niet, maar ik zal het aan papa vragen via de app. En die zei dus meteen: ja.
Haha, dat had ik niet verwacht. Dus dochter zocht een prachtige jurk uit, absoluut een van de mooiste die er hing! Het kostte me slechts 10 Euro dus dat was niet slecht. Al was het geen 'nodige' uitgave natuurlijk.

Ga jij wel eens overstag voor je kinderen? Vaak of zelden?

1 opmerking:

  1. Wat een geweldige actie, dat is toch leuk zo spontaan.... Wow en echt niet veel geld voor een echte jurkšŸ˜Š
    Ja ik ga ook wel eens overstag, te vaak šŸ™ˆ
    Mooi hoe je dat doet met die drie potjes... Dat wil ik ook gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!