vrijdag 29 april 2016

Hardlopen in april

Per seizoen begin ik de verschillen te merken qua hardloopkleding.
In de winter (niet snoeikoud) droeg ik een lange gevoerde legging, dikkere hardloopsokken, een shirt met lange mouwen en daaroverheen een jasje.
In deze lente is het nogal wisselvallig ;) Ik merk dat mijn lange broek zonder voering soms al te warm is, en ik snak naar mijn 3/4 model. Ik droeg meestal een t-shirt onder het jasje, en wat dunnere hardloopsokken.

Toen ik ging lopen op de dag met veel buien en hagel, trok ik gelukkig toch mijn twee lange shirts aan. Pas op het eind had ik het warm genoeg, dus dat was een goede keus.

Hoe gaat het met hardlopen?
Ik ben vorige week 'next level' gegaan met Evy en heb les 4, 5, 6 gedaan. (Ja, de pro's mogen me uitlachen hoor!)
Mijn volgende next level staat dus alweer te wachten. Om zeker te weten dat ik niet te hard van stapel loop, (doe ik namelijk nooooooit) ga ik denk ik nog een extra keer les 6 doen. Bij drie minuten achter elkaar rennen voel ik mijn benen wel erg zwaar worden. Nog geen spierpijn gehad, maar wil voor mezelf graag wat meer zekerheid inbouwen dat ik het ook aankan.

Hoe gaat het met jullie rondjes? Zijn jullie al 'lichter' gaan kleden in de lente? Ik ben benieuwd naar jullie outfit. Wil je er iets over delen?3 opmerkingen:

 1. Ik heb vanmorgen nog gerend met twee hemdjes, een hardloopshirt met lange mouwen, een gewatteerd jasje en een bodywarmer. En een (niet gevoerde) broek. Was me niets te warm! Ik was blij dat ik op gegeven moment zelf ook goed warm was. Handschoentjes hadden er ook nog best bij gekund!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik nog hardliep droeg ik in de winter tijdens vorst 1 of 2 hardloop T-shirts, een dun trainingsjack, dunne korte hardloopbroek en handschoenen. Vaak na 10 minuten lekker warm. Het ligt vaak ook aan de wind. Met harde wind deed ik vaak nog een laagje erbij. Het speelt ook mee of je tussendoor gaat wandelen. Dan koel je veel sneller af dan wanneer je doorloopt. Dat mag nog niet van Evy :-) Nog even doorzetten en je zit op een half uurtje continue lopen. Je zult merken dat je dan minder kleding nodig hebt om warm te blijven.

  Even een lesje over doen is volgens mij altijd goed. Het geeft aan dat je bewust bezig bent met het voorkomen van blessures.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben maar een rondje gewandeld, want met 30 graden breekt het zweet je anders zo uit. Het laatste jaar zijn we samen wel 25 kg lichter geworden en dat scheelt ook enorm voor je uithoudingsvermogen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!