zaterdag 28 mei 2016

Ontspullen: nu!

Ik ben er klaar mee, al die spullen in huis. Natuurlijk, een groot gezin in een ruim huis heeft veel spullen. Maar voor mijn gevoel blijf ik er maar over struikelen. Dat frustreert en kost energie, toch?

Denk aan: een oplader van een headset die kapot is. Ja, de headset ligt ook nog ergens... De werktelefoon die erbij hoorde is ook stuk en moet al een jaar (?) terug (oeps!). Een reserve telefoonhoesje. Oh, en nog eentje.
Een achterkant van een autootje, overbodig en kapot. Boeken die ik niet wil lezen. Winterjassen en mutsen, die mogen nu echt wel opgeruimd. Stapel kleding die ik niet meer ga dragen. Tas die ik mooi vind, maar onhandig. Heb je niks aan!
Dus ik ga weer een rondje goed opruimen. Dit heb ik bedacht:

- Geleende spullen teruggeven aan eigenaar (incl bieb-boeken)
- Kapot speelgoed weggooien (ook auto's met 3 wielen)
- Werkgerelateerde zaken meegeven naar werk
- Winterkleding wassen en opbergen. Of wegdoen als het te klein/kapot is.
- Foldermateriaal, bonnetjes, ander papierwerk sterk uitdunnen/wegdoen
- Boeken weggeven/marktplaats
- Kinderkleding uitzoeken/wegdoen 
- Frutsels wegdoen, tenzij emotionele waarde (opbergen op zolder)
- Hoeveelheid vazen verminderen
- Dvd's die we niet tof vinden wegdoen

Heb jij nog meer tips om snel van een hoeveelheid spullen af te komen?

3 opmerkingen:

 1. Goed bezig Myra!
  Maar tips, nee, bij ons zitten veel spullen in verhuisdozen, dat geeft ook al een 'opgeruimd' gevoel. Nu onze kleding nog... Kleding heeft bij mij meestal geen emotionele waarde, maar er afstand van doen, maakt soms twijfel los.... Dan de 2 jarige regel maar.... 2 jaar niet gedragen... Weggeven/ doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja kleding is ook zo'n ding he? Maarja, soms is het gewoon niet meer zo leuk als het ooit was/leek. Succes met opruimen en verhuizen!

   Verwijderen
 2. Ik denk dat je zo al een mooie opsomming hebt. Bij mij werkt het ook om minder accessoires in huis te hebben staan. Ik wissel nu meer af. Het lijkt steeds weer nieuw waardoor ik ook veel minder de behoefte heb om iets aan te schaffen. En bij binnenkomst in de woonkamer lijkt het rustiger doordat het niet meer zo vol staat. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen