maandag 30 mei 2016

Frustratie met GPS-apps

Voor hardlopen gebruik ik meestal twee apps. Strava en Evy.
Evy gebruik ik om mijn ritme in de gaten te houden, en de opbouw van mijn hardloop carrière. Strava gebruik ik om te kijken of ik sneller ga op een bepaalde route, en of ik persoonlijke records breek. Dat laatste was met name in mijn 'ik wil winnen-tijdperk'... dat heb ik noodgedwongen losgelaten en de lat heel bewust stukken lager gelegd.

Zowel Evy als Strava houden mijn tijd en km's bij. En elke keer, zit er een behoorlijk verschil tussen.
Mijn fitbit gebruikte ik ook wel eens om de tijd en km's bij te houden, zodat ik kon vergelijken wie er nou het meest gelijk had. Wat bleek? Alle drie, totaal andere km's bij hetzelfde stuk lopen op dezelfde tijd.

Denk niet dat het verwaarloosbaar is hoor! Fitbit zei 2,98km, Evy zei 3,2km en Strava 3,4km. Tja, ik weet wel wie ik liever geloof natuurlijk!

Mijn advies, kies 1 app die je altijd gebruikt. Dan wordt je niet misleidt of teleurgesteld door tegenvallende resultaten. (En zelfs dan, gaat het niet altijd goed... Apps lopen vast of missen een paar minuutjes, huppakee persoonlijk record onmetelijk hoog.)

Welke app gebruik jij voor het opnemen van je km's en tijd? Heb je het idee dat die betrouwbaar is?

4 opmerkingen:

 1. Afstandmeten.nl
  1 keer km uitzoeken, verder enkel tijd bijhouden.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier dezelfde frustratie! Strava geeft mij ook altijd veel meer. Loop ik 5km, dan geeft hij mij 6. Leuk, maar het klopt niet en de tijden per km kloppen dan dus ook niet. Ik had Runtastic, maar die werkte op een gegeven moment niet meer goed. Ben dus ook op zoek naar een andere app, ik hou de reacties in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Irritant he? Ik had laatst echt snel gelopen (want ik had haast) en toen gaf strava me echt een slecht gemiddelde. De keer erna liep ik echt veel slomer en toen zei strava dat ik heel veel sneller was. Grrrr. Evy zei het omgekeerde, dus die had dit keer meer gelijk.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!