dinsdag 24 mei 2016

Jaardoel aflossing gehaald

Yes, de blauwe envelop arriveerde! Dezelfde dag stonden ook de centjes op onze rekening. Die avond verdween het meteen grotendeels in het 'gapende gat' dat je ook aflossingsvrije hypotheek kunt noemen.

Hoppa, ons doel voor dit jaar hebben we ruimschoots behaald. We wilden minimaal 3000-4000 Euro extra aflossen, en dat is gelukt! We hebben dit jaar nu zelfs 5000 Euro afgelost.

Voorlopig laten we het hier even bij. We proberen nog wel lekker zuinig te doen, en maandelijks extra te blijven sparen. (vinden we niet erg, het is een soort sport) Dit zullen we in eerste instantie op de bufferrekening zetten. Als we aan het eind van het jaar meer hebben dan we nu op rekenen, zullen we nog een extra aflossing gaan doen. Of dat lukt kunnen we nu nog niet inschatten.

Ons excelletje moet nog even helemaal bijgewerkt gaan worden voor de resterende maanden. De hypotheek verandert door de rentemiddeling, door de extra aflossing die we deden, door mijn nieuwe telefoonabonnement etc. Hoe dat er precies maandelijks uitziet heb ik nu nog niet goed in beeld. Vakantietoeslag komt natuurlijk ook nog, hoewel dat geld alweer grotendeels is uitgegeven op papier. We zullen zien wat ervan overblijft.

Heb jij al plannen met je belastingteruggave of met je vakantiegeld?

8 opmerkingen:

 1. Heerlijk zeg, goed gedaan!! Ik kreeg dit jaar niet veel vakantiegeld, maar ik heb het uitgegeven aan een fijn weekend weg met vriend. Belasting is nog afwachten welke kant dat op gaat. Ik hoop terug krijgen, maar ik vind het elk jaar weer spannend. Als dat zo is, hangt het af van m'n situatie dan wat ik ermee doe. Als ik het huis nog niet verkocht heb, los ik mogelijk af. Maar sparen/bufferen klinkt ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel een felicitatie waard en we zijn nog niet eens op de helft van het jaar. Bij ons is de blauwe envelop nog niet gekomen. Die verwachten we pas in het najaar. Maar we naderen ook al heel snel onze jaardoelen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Het ging ook wat sneller dan verwacht door meevallers in Q1, en een hogere belastingteruggave nu. De komende maanden verwachten we geen klappers, dus blijft alleen nog zuinigheid over. Maar daarmee spaar je niet zo snel 'duizendjes' bij elkaar...

   Verwijderen
 3. Lekker zeg, dat geeft vast een goed gevoel! Wij moeten nog even wachten op de blauwe envelop, aangezien we laat aangifte hebben gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja dan moet je idd even wachten. Wij hadden het meteen gedaan, maar ik hoorde al mensen die het een paar weken terug al hadden. Ik had zelf op juni gerekend, dus dit is mooi.

   Verwijderen
 4. Gefeliciteerd! Dat heb je snel gedaan! Wij hebben ons doellnog niet gehaald maar zitten wel op schema. Wat betreft de belastingteruggave, die hebben we niet. We moeten 500 euro terug betalen want we hebben vorig jaar teveel afgelost en de overheid had belastingtechnisch iets gedaan waardoor wij meer belasting moeten betalen. Het vakantiegeld is al gebruikt voor een extra aflossing. Als we goed op schema blijven dan zijn we over zes en half jaar hypotheekvrij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je moet terugbetalen. Om dat te voorkomen hebben wij ook onze Voorlopige aanslag meteen aangepast voor dit jaar.
   Mooi zeg, dat jullie over 6,5 jaar al klaar zijn! Een droom voor de meeste van mijn lezers en mijzelf!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!