maandag 4 december 2017

Zorgverzekering 2018

Iedereen is vast hard aan het nadenken of ze de overstap durven maken naar een andere zorgverzekering. Sommige mensen zijn bang voor de zorgkosten die ze zouden kunnen maken, en blijven lekker zitten. (Net als sommige mensen die nooit overstappen van energieleverancier omdat ze denken dat ze dan veel rompslomp hebben, of zelfs zonder stroom zouden zitten.)
Ik kan je vertellen dat ik eigenlijk elk jaar overstap, en slechts een keer 'problemen' heb gehad. Dit was zo weer opgelost en heeft me een paar belletjes gekost.

Wij keken dit jaar dus uiteraard ook weer naar de zorgverzekering. Grappig genoeg stap ik over naar de zorgverzekering die mijn man nu heeft. Meestal hebben we andere verzekeraars namelijk. Ik ga naar een aanvullend pakket voor fysio, maar gooi de tandartsverzekering eruit. Want eigenlijk heb ik helemaal niet zulke hoge kosten voor de tandarts gehad de afgelopen jaren. Dat was jammer van de kostenpost. (Je zorgkosten kun je nakijken op de website van je verzekeraar, door in te loggen met digid)
Uiteraard wil ik wel gewoon de twee controles hebben per jaar, tandsteen verwijderen en eventueel een gaatje kunnen vullen. Kosten ongeveer 150-170 Euro. Man wil graag eens per jaar naar de tandarts. Dit ga ik zelf bij elkaar sparen door elke maand 20 Euro hiervoor opzij te zetten.


Ook spaarde ik afgelopen jaar mijn eigen risico bij elkaar door maandelijks 35 Euro over te maken naar een 'zorgpotje'. Dat blijf ik doen, dus totaal gaat er voor mijn zorgkosten 55 Euro heen.

Man blijft zitten bij zijn verzekeraar maar gooit het aanvullende pakket eruit (niet gebruikt dit jaar), en neemt het maximale eigen risico omdat hij nooit wat heeft. Het prijsverschil met geen eigen risico is 20 Euro per maand. Dit wil ik ook naar het zorgpotje overmaken.
Totaal dus 75 Euro.

Aan premie gaan we samen 175 Euro per betalen. We krijgen 3% korting door het in een keer te betalen. Aanzienlijk meer dan we op de spaarrekening krijgen..

Heb jij bijzondere keuzes gemaakt over je zorgverzekering? Of stap je voor het eerst over?

1 opmerking:

  1. hier ook max eigen risico bij beide. was vanavond net wat aan t rondneuzen omdat dochter 8 is en ooit mogelijk een beugel moet. maar goed dat is nog niet komend jaar dus eigenlijk nutteloos om er naar te kijken. neig er sowieso naar om ook dat zelf te betalen ipv verzekeren omdat ook t verzekeren vaak geld kost. soms een wachtjaar etc. dus 2 jr premie betalen voor een vergoeding tot 500 of 1000 euro.. tja..
    tandarts idem.. kosten verzekering vs gemaakte kosten idd...
    aanvullend gebruiken we niet, ook de bril van dochter betalen we zelf.. allemaal andere verzekeringen dus nog niet rendabel om af te sluiten
    (en dus erg blij dat we blijkbaar zo gezond zijn dat we nauwelijks kosten maken! besef me dat heel goed)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!