woensdag 13 december 2017

Wat te doen met je kapotte droger (de gok) + update

Opeens deed de droger het niet meer. Uiteraard net toen ik een nieuwe was in de machine had zitten. Matig!

Er gebeurde niks meer. Er brandde geen lampje, er kwam geen geluid. Wat nu?
Stoppenkast gecheckt, niks mee aan de hand. Ander stopcontact geprobeerd, niks. Stekkeraansluitingen gecheckt, de deur die dicht moet vallen, alle filters nogmaals schoongemaakt etc. Niks hielp.

Google wees al snel de 'printplaat' als schuldige aan. Dat is de elektronica die achter je knoppen zit. Een nieuwe printplaat laten monteren zou ongeveer 300 Euro kosten. Tja, voor een droger die 6 jaar oud is en ongeveer 450 Euro had gekost...klinkt niet echt logisch. Toch zijn we wel voor goed gebruik van je spullen, en tegen onnodig nieuw aanschaffen. Dilemma!

Toen was daar een website die zei dat deze witgoed monteur heel makkelijk de printplaat voor je kon repareren. Zelfs in 9 van de 10 gevallen. Kosten? 59 Euro plus het opsturen van je printplaat naar die beste man. Dus ongeveer 65 Euro. Vooraf betalen. Kan hij niet gerepareerd, dan krijg je de 59 Euro terug.
Het demonteren zou een eitje moeten zijn. Dat viel toch wat tegen, al hielp de beschrijving zeker wel. Alle stekers zitten er heel strak in, met allemaal 'weerhaakjes' en die zijn lastig los te krijgen. Zelfs met dunne vingers of iets meer geweld. Al met al koste dat losmaken ons (niet zo handige Harry's) meer dan een uur.

De gok
Durfden wij de gok te nemen om onze printplaat naar deze man op te sturen en het daarna weer zelf in elkaar te zetten? Om deze man vooraf te betalen en zo hopelijk het probleem van onze droger op te lossen?
Wij hebben dit wel gedaan. 65 Euro om het probleem hopelijk op te lossen is de gok die wij wel durfden te nemen. Anders zouden we meteen weer 450 Euro moeten investeren in een nieuwe droger. Want we willen nog niet zonder droger.

Ik houd jullie op de hoogte, want als dit de oplossing is dan hebben er vast meer mensen wat aan.
Update: Jippie! de printplaat is gerepareerd. Ik kreeg zojuist bericht dat de voeding kapot was, en nu hersteld. Morgen gaat onze printplaat op de post, dus binnenkort kunnen we 'm weer monteren in onze droger. We krijgen zelfs 12 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Ik ben blij!

Deze gok heeft goed uitgepakt voor ons. Eenmaal terug in huis was de printplaat zo weer gemonteerd en alles werkt! Dus ik beveel het van harte aan als je verwacht dat je printplaat het begeven heeft!

Zou jij de gok hebben durven nemen? Of zou je meteen voor een nieuwe droger gaan?

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me wel spannend, zo op de gok de printplaat opsturen. Fijn dat het gelukt is!

    Gelukkig hebben wij hier een witgoedbedrijfje in de buurt met een handige monteur die altijd paraat staat in dit soort gevallen. Zo hier ook met een wasmachinedeur die zondag opeens niet meer open wilde na de was. Erg leuk met de werkkleding van mijn man er in. De monteur zette maandag meteen een nieuw handvat op de deur en klaar was kees.

    N.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet doen, je site wordt te wollig, maar het blijft een gok.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!