zaterdag 13 juni 2015

To do's

Sommige mensen gaan super relaxed door het leven. Geen 'moeten- moeten' maar we kijken wel hoe de wind waait. Deze instelling heeft als grote voordeel dat je waarschijnlijk niet snel gestresst zult zijn. Als nadeel krijg je misschien de dingen niet gedaan.

Ik ben iemand die graag een hoop dingen gedaan wil krijgen. Mijn hoofd zit vol met to do-lists. Ik schrijf ze vaak niet op, want dan worden ze wel erg concreet. Toch komen ze regelmatig bovendrijven. Met als gevolg dat ik op een rustig moment (2 kinderen op school en 1 op bed) moeilijk kan gaan zitten relaxen. Vaak 'moet' ik dan toch iets nuttigs doen. Waarom ook niet? Altijd genoeg te doen, en het is nooit klaar. Met als gevolg dat mijn dag soms toch wel erg vol en druk aanvoelt. Want het volgende moment is iedereen natuurlijk weer uit school en wakker etc.

Ja duhh denk je nu misschien. Dat doe je dan toch zelf? Klopt!
Erkenning is misschien de eerste stap. Dat hoop ik dan maar. Iets meer balans hierin lijkt me namelijk wel fijn.

Ik probeer nu met dagdelen te gaan werken. Een dagdeel klinkt wat ruimer dan het is. Het gaat vooral om de tijd dat er dan twee kinderen op school zijn, en de ander hopelijk een uurtje of iets meer slaapt. Effectief is het dus misschien 1,5uur per keer.
Dus mijn idee is: door de weeks twee dagdelen voor mezelf te gaan nemen, twee dagdelen echt helemaal gericht op het huishouden, en de rest van de tijd ben ik vooral met de kinderen bezig en krijg ik niet zoveel gedaan. Kan gelukkig wel koffiedrinken met vriendinnen dan ;)

Hoe ziet jouw weekbalans eruit?

4 opmerkingen:

 1. heel wisselend omdat t erg afhankelijk is van hoeveel opvangkids ik heb en op vrije dagen net wat meer in huis doen.. maar als smiddags de jongste slaapt en met wat geluk opvangkids ook, dan bereid ik t avondeten voor en kijk een aflevering opgenomen serie ncis of csi oid. even me-time.. :) maar dat komt niet vaak meer voor omdat de meeste opvangkids niet meer slapen ;) maar elke dag is anders hier en er komt soms veel extra bij kijken zoals vande week scoutingtas voro dochter inpakken om een nachtje bij scouting te slapen dan willen ze ook alles gemerkt hebben (naam erop dus) etc. dat moet allemaal tussen werk door als kindjes lief spelen of slapen enz.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik het goed begrijp heb je weinig tijd voor jezelf door wisselende schema's van jezelf of de oppaskindjes.

   Verwijderen
 2. Ik heb vaste rustmomenten ingebouwd en heb een vrij strak ritme. Dat werkt heel goed voor mij, want dan mag ik ook echt rustig zitten ook!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!