donderdag 19 februari 2015

Zoons

Mijn oudste is een meisje. Dit gaat gepaard met veel knutselen, tekenen, barbies, kleien, verfprojecten, popjes etc.

Inmiddels ben ik ook moeder van twee zoons. Er zijn verschillen, en hoe ouder ze worden, hoe meer dit opvalt.

Als dochter gaat zingen, trekt ze een mooi jurkje aan en zet ze haar knipperende wimpers aan, en een mooie glimlach. Echte showgirl.
Als zoon gaat zingen, gaat hij voor luid. Hij springt zo hard en hoog mogelijk op en neer, hij klapt, hij drumt, hij schreeuwt. Volgens mijn man doet hij ook aan grunge.

Op dit moment heeft dochter nog de overhand, omdat ze ouder is en dus het grote voorbeeld. Zoon kleurt en kleit graag mee, en smijt af en toe een barbie naar haar toe. Nog wel!
Maar in de toekomst heb ik twee grote zoons. Dan hebben ze de overhand, qua aantal. Ik moet me maar voorbereiden op meer herrie, meer grunge, meer gespring en kapotte broeken.

4 opmerkingen:

 1. Haha, jup ;) Ik merk het hier ook al aardig.... ;) Hij heeft energie voor 10, ik moet echt heel veel met hem gaan wandelen om hem een beetje in toom te kunnen houden binnen :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik heb geen ervaring met meisjes maar mijn jongens kunnen er inderdaad wat van! Een kabaal van jewelste, maar o wat hebben we een schik met z'n allen (ik heb drie zoons!)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig! 3 zoons, ja dat zal wel wat herrie geven. Maar zoons zijn ook knuffelig toch?

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!