donderdag 12 februari 2015

Opruimen met kinderen

Pas hadden de kinderen een extra dagje vrij. Omdat ik nog steeds een beetje in de opruimmodus zat, had ik bedacht om met hen samen de speelgoedkist uit te mesten.

De kist zit zo vol, dat ze er al weken niks meer uithalen wat onderin zit. 's Avonds tijdens het opruimen wordt er wel weer van alles ingegooid. Inmiddels puilt de kist uit, en lijkt hij niet meer dicht te kunnen. Wanneer je het een beetje opruimt kan het gelukkig prima dicht, maar daar had ik even geen tijd voor gehad. Dus nu samen.
Opruimen en uitzoeken. Want er was weer een verjaardag geweest met nieuw speelgoed, dus er kon vast wel wat weg.

Mijn dochter ging haar poppenspullen uitzoeken. Wat kon er allemaal weg? Alle poppenbroeken! Het moge duidelijk zijn dat zij een lichte tot zeer zware voorkeur heeft voor rokken en jurken. Blijkbaar geldt dit niet alleen voor haar persoonlijk, maar ook voor haar poppen.
Ook zoonlief kon afstand doen van een auto, en nog wat andere klein speelgoed. De totaal score is niet geweldig, maar alle beetjes helpen. Een klein doosje vol met het label 'kan weg'.
Op de weggeefgroep, gratis op marktplaats of aan een goed doel wat ik ken. Weg is weg!

Uiteraard hebben we ook leuke dingen gedaan, zoals koekjes bakken ;)

2 opmerkingen:

  1. Ja opruimen pfff. Ik heb sinds kort ook een leuke speelgoedkist voor dochterlief. De box is nu weg dus het speelgoed kon niet meer in de lade van de box. Ik heb me wel voorgenomen als de kist niet meer dicht kan moet er gewoon speelgoed weg. Maar ja.... of dat ook gaat gebeuren? de tijd zal het leren :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!