maandag 9 februari 2015

Mindful opruimen

In de vorige weken heb ik wat rondgekeken in mijn huis. Het is vrij vol. Ook al doe ik vaak dingen weg, geef ik veel weg, bewaar ik weinig overbodige dingen, toch is het vol.
Nu moet ik toegeven dat het hebben van kinderen je huis ook aanzienlijk voller maakt. En daar kun je niet zoveel aan doen.

Ik las ergens een quote waarin zoiets stond als: als je opruimsystemen moet gaan kopen om je spullen goed op te kunnen ruimen, dan heb je misschien teveel spullen.
Oei! Pijnlijk, want ik dacht er net over om nog een serie bakken aan te schaffen...

Nadenken over wat je echt nodig hebt, helpt. Dus die mokken die wel ik leuk vind, maar niet gebruik omdat ze irritant vasthouden en te heet worden in de magnetron...die kunnen weg.
De dekbedovertrekken die ooit duur waren, maar die niet echt fijn liggen dus meestal in de kast blijven liggen...die kunnen eigenlijk ook weg. Maar zo ver ben ik nog niet. Heb een beetje geduld met me.
De dekbedovertrekken van de logees kunnen wel sterk uitgedund. Want even realistisch, hoeveel logees komen er nou precies tegelijk? En kunnen ze dan niet onze dekbedhoezen gebruiken als er toevallig meerdere zijn? Jawel. Dus hup, 2 setjes weg.
Handdoeken die ik mooi vind, maar niet gebruik omdat ze zo stug zijn? Terwijl mijn la eigenlijk overvol is... ja, die mogen weg.

En zo hoop ik nog wat zaken tegen te komen die geruimd kunnen worden. Mindful opruimen, noem je dit denk ik. Wat helpt bij jou?

2 opmerkingen:

 1. Bij mij werkte het altijd uitstekend, als er weer verhuisd moest worden en momenteel werkt het geweldig mee, dat mijn jongste kind het nest heeft verlaten.
  Ik ben me toch aan het ontrommelen geslagen, om het huis een beetje meer 'van mezelf' te maken...niet te zuinig! En wat voelt dat heerlijk, de ruimte die je erdoor krijgt in huis en hoofd, en een gevoel van voldoening en tevredenheid in het hart.
  Groetjes,

  Jeanneke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk lijkt me dat!
   Verhuizingen zijn inderdaad een goed moment. Alleen voorlopig gaan we hier niet meer weg. Wonen er pas 1,5jaar ;) Dus het moet bij mij nog even uit een interne drijfveer komen.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!