woensdag 18 februari 2015

Het grote mysterie

Een van de grootste mysteries van het dagelijks leven vind ik wel, de aftandse busjes met bestuurders die langs het grofvuil snuffelen en van alles meenemen. Vooral metaal. En verhandelbare spullen.

Een aantal keer per maand, verbaas ik me weer met opperste verbazing. Zodra er grofvuil buiten wordt gezet, is er binnen 2 minuten een busje ter plaatse. En ik overdrijf niet. Twee minuten. Hoe doen ze dit?
Zodra het eerste busje weg is komt er een volgende. Daarna nog een. Serieus, zonder overdrijven, binnen een kwartier na het aan de weg zetten (soms zijn ze zelfs nog bezig) zijn er vijf of zes busjes gekomen. Ronkende, stinkende, dieselbusjes die overduidelijk hun beste tijd gehad hebben. Roest is hun achternaam.

Voor het geval je nu denkt, eitje! Ik weet het antwoord. Denk nog maar eens, want grofvuil is hier niet op een vaste dag. Je belt zelf, en maakt een afspraak. Dus dat kan het niet wezen.

Zit er een lek in het systeem van de gemeente, waardoor de club van grofvuilsnuffelaars alle adressen kan inzien?
Zijn deze mannetjes familie van grofvuil ophalers?
Hebben de snuffelaars een whatsapp-groep waarmee ze elkaar waarschuwen, waar wat ligt?
Rijden deze aftandse busjes sowieso elke avond door alle buurten om te kijken of er misschien iemand grofvuil gaat dumpen?

Iemand nog een ander idee?

Ik vind het verder niet zo erg hoor. Mits ze het een beetje netjes laten liggen, en niet teveel lawaai maken. Want uiteraard is mijn slaapkamerraam net boven de huisvuilplaats...

3 opmerkingen:

  1. Dat is wel heel apart inderdaad! Ik ben ook benieuwd, dus wie het weet mag het zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is heel vervelend.. nu moet ik ook zeggen dat het me is opgevallen dat het in onze oude wijk velen malen erger was (en waarschijnlijk nog steeds is :) ) .. dan in de wijk waar wij nu wonen .. Van een buurjongen in onze oude wijk die ook mee ging om dit te doen .. heb ik begrepen dat ze gewoon continue rond rijden en dat op de gok maar wel meer in wijken waar het minder gaat en waar veel sloopwoningen zijn want daar zetten mensen het sneller neer ook zonder grofvuil te hebben gebeld .. en dat ze met meerdere stinkende busjes rijden en elkaar dus ook bellen om te zeggen wat er nog te halen valt eventueel .. ook om ervoor te zorgen dat anderen misgrijpen .. Deze buurjongen had het alleen al over 6 busjes van familie die rond dwalen in Den Haag .. maar of dit allemaal zo is en of voor allemaal geldt geen idee .. maar ze mogen van mij wachten tot het op de stort ligt .. daar kunnen ze genoeg lawaai en rommel maken zonder overlast aan anderen te geven !!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!