woensdag 28 januari 2015

Tandarts zelf betalen of verzekeren?

Ik schreef gister al dat ik naar de tandarts was geweest eind december. Uiteraard was ik eigenlijk twee keer geweest. Eerst voor de controle en de foto's, en toen een paar weken later voor het herstellen van de gaatjes.

Als je eigenlijk nooit wat hebt, is een tandartsverzekering niet nodig. Je bent dan voordeliger uit om gewoon zelf voor de tandarts te betalen. Eens in de drie jaar foto's, en verder gewoon de controles.

Een controle is ongeveer 30-40 Euro, afhankelijk van hoeveel tandsteen ze weg moeten halen.
De foto's zijn ongeveer 20 Euro.
Twee gaatjes laten maken kost ongeveer 200 Euro.

Misschien heb je hier wat aan bij het nadenken over een verzekering voor je tanden. Dit jaar kan je je polis waarschijnlijk niet meer wijzigen (bij sommige verzekeraars nog wel voor 1 februari) maar de volgende keer dat het ter sprake komt. Praat er ook eens over met je tandarts. Zij kunnen je gewoon de kostenplaatjes geven per behandeling, en zij kennen je gebit. Daarom zullen ze je echt wel eerlijk advies geven over hoe vaak je op controle moet komen, en of een verzekering voor jou handig is.
Verder goed poetsen dus, want dat is voordeliger dan gaatjes laten boren!

4 opmerkingen:

  1. Of een kunstgebit nemen ;) Nee hoor, grapje :)

    Wij hebben wel een tandartsverzekering. Vorig jaar was ik enorm snel door mijn vergoeding heen, vond het wel apart hoe snel dat ging.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!