vrijdag 23 januari 2015

Ouderdom in je keuken

In ons huishouden gooien we niet snel dingen weg. Als het nog goed is en we gebruiken we het, dan doen we dat tot het niet meer kan. Als het nog goed is, maar we hebben het niet meer nodig, dan geven we het weg. Als het kapot is, dan hup weg ermee.

Nu zijn er inmiddels een paar items in de keuken die wat kuren vertonen. Ze zijn nog goed genoeg voor gebruik, maar lijken het niet zo lang meer uit te houden. Onze blender, ons espressoapparaat en ons tosti-ijzer zijn daar voorbeelden van. En dan ga je denken, hoe lang hebben we dit ding eigenlijk al?

Tosti-ijzer: gekregen van een oude buurman (dus al echt oud voordat wij het kregen)
Espresso apparaat: voor onze verloving
Blender: voor ons trouwen
Hmmm, dat betekent dat de meeste van deze items toch al een aardig tijdje meegaan. Verloving was ruim 8 jaar geleden. Trouwen ruim 7 jaar. Tosti-ijzer kreeg ik toen ik op kamers ging, dus dat is ehhm... een eeuwigheid geleden.

Ik hoop niet dat elk van deze apparaten het dit jaar begeeft. Want daar heb ik geen rekening mee gehouden in ons budget. Uiteraard hebben we wel een potje 'nood', waar dit soort dingen uit betaald kunnen worden. Maar hoe erg 'nodig' is het tosti-ijzer, of de blender nou helemaal.
Ons espressoapparaat zou ik wel als 'nodig' omschrijven. We zijn niet verslaafd aan caffeïne, en drinken bijna altijd decafé, dus dat is het niet. Maar gezellig samen een kopje koffie drinken hoort er inmiddels wel bij. Helaas is het koffieapparaat ook meteen de duurste aanschaf van de drie, dus voorlopig probeer ik het nog even uit te zingen. Dan maar geen vier kopjes tegelijk meer zetten, en elke maand ontkalken om er nog wat van te maken. En ondertussen vast rondkijken voor een nieuw apparaat, en de aanbiedingen in de gaten houden.

1 opmerking:

  1. Oke, de blender vertoont nu ook barsten in de plastic kan en flitst bij de motor als hij aan staat... ik ben bang, dat het einde verhaal is. Mijn man zei dat de blender wel echt nodig is. Voor onze portie smoothies :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!