maandag 26 januari 2015

Waterverbruik

Ik kreeg weer een attent mailtje van onze waterleverancier. Of ik het waterverbruik wilde doorgeven binnen een week. Zo niet, dan gingen ze het schatten en zou het verbruik fors hoger uit kunnen komen. (Dat laatste geloof ik graag)

Dus ik liet mijn man braaf op de dag voor de deadline het luik openmaken, en de stand opnemen. Verbruik in een jaar was 99m3.
In ons vorige huis verbruikten we wat minder, meestal 80-85m3, als ik het goed heb onthouden. Maar toen waren we ook maar met z'n vieren natuurlijk. Dit huis heeft een tuin waar ik in de zomer echt wel vaak moest sproeien, en onze nieuwe badkamer heeft zo'n heerlijke douche dat ik er maar moeilijk onder vandaan kom. Daar lijken de andere gezinsleden ook last van te hebben, baby uitgezonderd. Oh, en vergeet de extra wasjes niet met een groter gezin.

Toen ik mijn meterstand invulde stond er dat je rond de 50m3 per persoon moest zitten. Dus daar zitten we gelukkig nog ruim onder. Al weet ik niet hoeveel waterverbruik je aan een kind toe kunt schrijven. Misschien tellen twee kinderen als een volwassene?
Al met al niet ontevreden, maar iets korter douchen kan vast geen kwaad...

3 opmerkingen:

 1. Wij zijn ook net begonnen met korter douchen. Alleen in het weekend "mogen" we nog wat langer onder de douche.... Daardoor is het doordeweeks wel dragelijk om alleen even snel in te zepen, af te spoelen en eronderuit te gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook de waterstanden doorgegeven, 100 m3 met 3 kinderen. Jij doet het dus net iets beter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! Vergelijkbaar dus. Hoe oud zijn jouw kinderen?
   Mijn jongste is nog geen 1, dus dat scheelt misschien net die 1m2 ;)

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!