donderdag 15 januari 2015

Minibieb

Heb je er wel eens van gehoord? Van de mini-bieb?
Wij hebben er een bij de kinderboerderij hangen, hier staat een mix aan volwassenboeken en kinderboeken. Ook is er eentje ergens in de straat, bij een huis. Hierin zitten vooral kinder- en tienerboeken.

Ik vind het een heel leuk initiatief. Het is dus een klein hokje waar een aantal boeken in staan. Die mag je lenen of ruilen. Zo blijft er altijd wat in staan eigenlijk.
Ik ben er al een paar keer langs gewandeld met de kinderen om wat uit te zoeken. Hartstikke leuk. Zo hoef ik niet helemaal naar de verre bibliotheek toe, en is er toch nieuw leesvoer in huis.

Ik heb een paar boeken over dieren geleend. Een boekje over plassen op de wc gehouden, maar uiteraard geruild tegen een paar andere boeken die mijn kinderen niet leuk meer vonden. Echt handig. En je bent nooit te laat met terugbrengen, want niemand controleert iets. Eigen verantwoordelijkheid wordt er van je verwacht. Fijn! Want ik ben tenslotte volwassen.

Je kunt op de bovenstaande site ook kijken of er een mini bieb bij jou in de buurt is. Of jezelf aanmelden als je een minibieb wilt beginnen.
Al met al past dit helemaal bij duurzaam omgaan met je spullen, en lenen/delen/ruilen met elkaar. Leuk toch?

Ben je zelf wel eens bij een minibieb geweest?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!