zaterdag 29 december 2018

Terugblik doelen extra inkomsten in 2018

Het jaar is bijna voorbij. Ik verdien niks meer deze laatste dagen, dus tijd voor een terugblik op mijn extra inkomsten in 2018. 
Voor 2018 had ik mezelf een doel gesteld voor extra inkomsten. Deze extra inkomsten zet ik bewust op een aparte spaarrekening omdat ik hiermee onze aflossingsvrije hypotheek nog sneller wilde  aflossen. Omdat we per 1000 Euro aflossen (vanwege een voorkeur voor ronde bedragen!) staat het geld dus op de spaarrekening totdat dit bereikt is.

Ik begon met een doel van 355 Euro voor 2018. Na het eerste kwartaal bleek dit al te makkelijk haalbaar, en hoogde ik de doelen nog op. Het doel werd dus later vastgezet op een totaal van 545 Euro.

Concreet is het toen dit rijtje geworden:

 • 220 Euro via marktplaatsverkopen
 • 300 Euro via Euroclix
 • 25 Euro via panelwizard
 • 20 Euro uit overige inkomsten

Is het gelukt?
Zelf vond ik op basis van mijn ervaring van jaar 2017, het een mooie uitdaging. Toch blijk ik soms de dingen wat te laag in te schatten. Ik kan je vertellen dat het gelukt is!  

Marktplaats-doel: 220 Euro
Totaal verkocht ik de eerste zes maanden voor 190,25 Euro. Dit komt mede door de goede opbrengst van ons keukenblok (85 Euro) in mei. De tweede helft van het jaar was het aanzienlijk minder lucratief. Ik verkocht voor 98,10 Euro. Toch heb ik dit doel ruimschoots gehaald. 288,35 is het totaal geworden in 2018.
Doel 131% behaald.

Euroclix-doel: 300 Euro
De eerste 150 Euro (=10.000 clix) kon ik al laten uitbetalen in januari. Begin november kon ik opnieuw een uitbetaling aanvragen. Ditmaal van 20.000 clix, dus 325 Euro. Totaal 425 Euro uitbetaald gekregen. Ruimschoots het doel gehaald dit jaar. (Wil je ook lid worden of meer informatie?)
Doel 141% behaald!


Panelwizard-doel: 25 Euro
Hier kun je enquêtes invullen voor euro's. Ze betalen elk halfjaar uit. In juni kreeg ik 13,40 Euro uitbetaald, in november 11,90 Euro. Totaal 25,30 Euro. Net gehaald dus! (Wil je ook lid worden of meer informatie?)
Doel 101% behaald.

Overige inkomsten-doel: 20 Euro
Dit was nog moeilijker dan ik dacht. Ik meldde me aan bij opinionbar.com en kan daar enquêtes invullen voor geld. Er zit 6,50 Euro in de pot. Pas bij 10 Euro kan je laten uitbetalen. Helaas krijg ik weinig enquêtes aangeboden.
Via een schoonzus ben ik enquêtes gaan invullen over het gedrag van mijn kinderen. Hiervoor krijg je 25 Euro in een cadeaubon. Hier heb ik er een van gehad, de andere bon is nog onderweg. Helaas kan ik dit natuurlijk niet rechtstreeks inzetten voor de hypotheek. Ik twijfel of ik dit kan meerekenen. Wanneer ik er extra spullen van koop niet natuurlijk. 
Doel 0% behaald. Jammer!

Totale extra inkomsten 2018: 738,65 Euro (plus 25 Euro in VVV-bonnen)

Kortom, het is een heel goed jaar geweest! Ik ben trots!
Bijna een hele hypotheekaflossing (van 1000 Euro) bij elkaar verdiend door mijn schouders eronder te zetten.

Hoe het in 2019 gaat weet ik nog niet. De doelen liggen nog niet klaar. Er komen zonnepanelen, en misschien hebben we ook nog wat geld nodig voor iets anders. Hoeveel we kunnen aflossen is nog lang niet duidelijk. Momenteel zit er ongeveer 800 Euro in het spaarpotje te wachten op de volgende aflossing. Nog even aan de slag om wat te verdienen dus!

Ik heb alweer ruim 2500 clix gespaard, dus ik blijf lekker doorsparen en klikken tot de 20.000 clix denk ik. Ik heb nog steeds wat spulletjes te verkopen op marktplaats en ik blijf gewoon af en toe wat enquêtes invullen. Hopelijk kan ik zo mijn steentje blijven bijdragen aan onze extra hypotheekaflossingen.

Heb jij je doelen gehaald in 2018? Hoe voel je je daarover?


4 opmerkingen:

 1. Nou wat een prachtige inkomsten! Wij doen het zo met bonnen; ik gebruik ze voor de aankoop van iets noodzakelijks, luiers of cadeautjes bijvoorbeeld en stort het geld op de spaarrekening. Als ik tegenwoordig iets extra's wil dan spaar ik er echt voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan hoor en wat een prachtige inkomsten! Ik ben vooral jaloers op jouw Euroclix, goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Mijn artikel staat al klaar, maar omdat ik nog op een uitbetaling wacht die theoretisch gezien morgen op de 31e nog gestort kan worden, staat hij nog even in de wacht, dan kan ik eventueel nog de bedragen aanpassen! Leuk om te lezen hoeveel je in totaal verdiend hebt met je extra inkomsten! Zelf ben ik ook heel tevreden over mijn extra inkomsten van afgelopen jaar! Op naar net zo'n mooi jaar, 2019! Ik moet nu nog 112 clix en dan heb ik de 5000 bereikt, maar ik ga nu voor het eerst ook doorsparen tot in elk geval de 10.000 clix!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het nog gelukt met die uitbetaling op de 31e? Altijd interessant natuurlijk! haha.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!