dinsdag 19 juni 2018

Tweede aflossing van 2018

De afgelopen weken stonden in het teken van de keukenverbouwing en het 'puinruimen' erna. We zijn er nog steeds niet helemaal. Er moeten nog wat dingen worden gekocht en gedaan. Dus onze focus is eventjes niet op besparen gericht.

Omdat ik ook nog eens flinke pijnklachten kreeg in mijn arm/schouder gaat het allemaal een stuk langzamer dan gedacht. Ik mijd de computer zoveel mogelijk. Toch schrijf ik graag even een kort blogje.


Want we hebben onze tweede aflossing op onze hypotheek kunnen doen in 2018. In januari deden we al een aflossing van 1000 Euro. Nu dus nog een leuke som, namelijk 4000 Euro. Dankzij onze vrienden bij de belastingdienst. 

Totaal zitten we nu al op 5000 Euro (klein feestje!). Hartstikke blij mee. Dat hadden we aan het begin van het jaar niet verwacht toen we besloten om een nieuwe keuken te laten plaatsen. Pas toen we zagen wat we zouden terugkrijgen van de belasting over 2017 bleek dat er nog een grote aflossing in zou zitten.

Ondertussen ben ik nog verder aan het sparen voor een volgende aflossing. Op de speciale spaarrekening voor een hypotheekaflossing staat nu 190 Euro die ik heb verdiend met de extra inkomsten waar ik elke maand over blog. Op naar de 1000 Euro voor een nieuwe aflossing!

Hoe staat het met jouw aflossingen? Beter of slechter dan verwacht? Ik hoor graag van je!

14 opmerkingen:

 1. eerst spaarpotjes vullen daarna pas extra aflossen. ik hoop volgend jaar :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze minimale aflossing is 250,- dus dat proberen wij zo vaak mogelijk te doen. Met 75,- in de maand sparen daarvoor en daarnaast nog wat spaarzegels van de AH. Dit jaar dus 1 extra aflossing gedaan. Als we van het vakantiegeld nog overhouden, dan gaat er ook wat heen. En verder ook bezig om de buffertjes op te bouwen. Doen het wel allemaal tegelijk, om er bewust mee bezig te blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed bezig! Ik vind het zelf ook verstandig om op meerdere fronten tegelijk bezig te zijn. Schulden afbouwen, buffertje/spaarpotjes opbouwen.
   Slim om ook de zegels van AH ervoor te gebruiken.

   Verwijderen
 3. Zo knap hoor al een flink bedrag. Ik kijk mestal aan het iend van het jaar wat er op de spaarrekening staat en wat we zoudne kunnen missen. Dit jaar wordt het huis opgeschilderd, dus een flinke kostenpost. Even afwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Flinke kostenposten altijd even afwachten inderdaad. Deden wij ook. Soms komt het toch wat anders uit dan verwacht.
   Fijn dat je huis geschilderd wordt! Dat is zoveel werk!

   Verwijderen
 4. Wat leuk dat het toch gelukt is, mooi bedrag ook! Ik spaar ook inmiddels weer voor de volgende 1000 euro om extra af te lossen. Er staat hier nu 150 euro op de spaarrekening daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te lezen. We zitten bijna op hetzelfde bedrag voor de volgende aflossing. Hoe spaar jij het bij elkaar?

   Verwijderen
  2. Ik spaar maandelijks van mijn salaris 150 euro puur en alleen om extra af te kunnen lossen. En dan kijk ik van extra inkomsten als vakantiegeld en extra salaris in de drukke maanden eind van het jaar of ik nog wat extra's kan missen of dat ik dat geld beter kan sparen.

   Verwijderen
  3. Slim, eigenlijk inzetten op twee fronten. Maandelijks opsparen en daarbij nog naar de extra's kijken. Goed bezig Maris!

   Verwijderen
 5. Hoeveel houden jullie aan als spaargeld naast het aflossen? En houden jullie rekening met de vermogensrendementsheffing?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een tijdje na zitten denken hoe ik deze vraag kan beantwoorden. Omdat ik niet helemaal anoniem blog wil ik niet zomaar alle cijfers online zetten.
   Onze 'buffer' voor onvoorzien is ongeveer 2 maandsalarissen. Hier zitten wij eigenlijk nooit aan. Voor ons voldoende omdat mijn man een goede stabiele baan heeft die niet zal wegvallen, en mocht dat wel zo zijn dan heeft hij zo weer een andere ivm specialistisch vakgebied.
   Daarnaast hebben we nog wat potjes (zie ook deze link hoe wij sparen: http://life4mama.blogspot.com/2018/04/het-potjes-systeem.html) Die potjes zijn natuurlijk gelabeld, bijv auto en zorgkosten, maar die kunnen indien nodig ook gebruikt worden.

   VRH is niet van toepassing voor ons, omdat we lang niet aan dat bedrag zitten. Mochten we daar in de buurt zitten, dan zou ik zelf kiezen voor extra aflossen. Voorlopig zijn we nog niet hypotheekvrij.

   Verwijderen
 6. Wij losten dit jaar €750,- af. Ik hoop dat ik dit nog mag verdubbelen en het liefst verdrievoudigen. Ik doe mijn best! Jij van harte Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi! Ik kan me voorstellen dat de focus nu even weg is, door de kleine, maar het jaar duurt nog 6 maanden. dus je komt vast nog wel een stuk verder!

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!