vrijdag 29 juni 2018

Besparingen in het vooruitzicht

Soms weet je dat er een besparing aan zit te komen, en kun je daar al heel erg blij mee zijn. Ik heb dat regelmatig, en kijk (stiekem) soms erg uit naar het moment dat ik van de besparing kan profiteren.

Zoals wanneer je kind de leeftijd krijgt om zindelijk te zijn, dan weet je dat je binnen afzienbare tijd zo'n 10-15 Euro per week zult gaan besparen op luiers en doekjes. Heerlijk vooruitzicht!

Een paar weken geleden losten wij flink af op onze hypotheek. Ook wanneer je een extra aflossing hebt gedaan op je hypotheek, weet je dat binnenkort je maandlasten weer omlaag gaan (tenzij je voor looptijdverkorting koos). Het is natuurlijk geen groot bedrag, maar wel elke maand en de rest van de hele looptijd een besparing. Ik vind dat ook weer een fijn vooruitzicht!


Wanneer je kan overstappen van energieleverancier of van telefoonabonnement, kan je dat ook veel geld schelen. Dat zijn wel dingen waar ik dan naar uitkijk eigenlijk. Kleine besparingen maken met elkaar soms een heel groot bedrag.

In ons geval weet ik ook dat mijn jongste na de zomervakantie naar school gaat. Dit betekent dat hij naar de BSO zal gaan, en niet meer naar het KDV. Ik zie nu al uit naar de lagere maandlasten die dit gaat opleveren. Uiteraard heb ik ook mijn kinderopvangtoeslag aangepast, zodat ik niet terug hoef te betalen. De toeslag wordt een stuk minder, maar dat weegt niet op tegen de uren opvang die ik bespaar natuurlijk. Op dit moment gaat hij zo'n 60 uur per maand naar de opvang, en na de zomer nog maar 37 uur per maand. Mooie besparing en een heel goed vooruitzicht!

Heb jij ook zulke besparingen in de toekomst liggen waar je naar uitkijkt?

9 opmerkingen:

 1. Ik kijk meer uit naar mn mans dertiende maand (2x salaris in juli ivm 4 wekelijks salaris) i augustus startt iemand met terugbetalen van een lening bij ons, vanaf oktober meer kbs voor de jongste (wordt in juli 6) voor nu weinig besparingen. Ik ga per september een dag minder werken. Wat dat financieel betekent is afwachten omdat ik als zzper werk en dus geen vast aantal uur op woensdag oid. Maar komt ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk dat is lekker, 2x salaris! Zo alles bij elkaar lijkt het toch meer op te gaan leveren voor je. Spannend hoe het met werk uitkomt, maar ik gun je die extra vrije dag wel!

   Verwijderen
 2. De basisschool is inderdaad veel goedkoper dan kinderopvang heb ik begrepen! Ik kan me voorstellen dat je uitkijkt naar dat verschil in kosten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zulke besparingen! Ik kijk er ook altijd naar uit als mijn nieuwe telefoonabonnement goedkoper wordt of als ik de zorgverzekering omlaag kan krijgen (dit jaar voor het eerst eigen risico helemaal omhoog gegooid zodat ik niks merkte van de stijging van de premie). Of idd de extra aflossing op de hypotheek, heerlijk dat soort dingen, daar kan ik ook echt heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij betalen momenteel €292,- aan de zorgverzekering ivm een aanpassing voor mijn zwangerschap en bevalling. De kraamzorg en het ziekenhuis kostte ons nu niets extra's. In november gaat hij weer een eind omlaag. Dat gaat schelen! Ik kijk er nu al naar uit. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een flinke premie zo ja. Kan me voorstellen dat je naar die besparing uitkijkt.

   Verwijderen
 5. Hier helaas geen besparingen in het verschiet. Al zou ik graag onze hypotheek nog eens onder de lopen nemen met een adviseur. Maar eerst maar eens tijd voor zien te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt altijd vrijblijvend bellen naar je hypotheekverstrekker voor een 'onderhoudsgesprek' van je hypotheek. is gratis. Dan kun je vaak al wel wat dingen laten uitrekenen.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!