maandag 13 februari 2017

WOZ waarde bekend

De WOZ waarde van onze woning was al online te vinden. Door in te loggen op de website van onze gemeente met je Digid kun je de resultaten van jouw huis en een paar vergelijkbare (recent verkochte) panden zien.

Dit jaar waren die vergelijkbare panden niet zo heel erg hetzelfde, dus vond ik het zelf minder duidelijk vergelijken. Waar let je dan op? Vorig jaar was het heel duidelijk met twee huizen in dezelfde straat. Daarvan wist ik ook hoe ze eruit zagen van binnen en wat de vraagprijs was (en dus ook de uiteindelijke verkoopprijs). Vraag me af wat mijn buurvrouw daarvan zou vinden ;)
Toen kwamen we er goed vanaf doordat we ons huis op de bodem van de crisis kochten. Lage aankoopprijs vergeleken met de rest van de huizen, en de stijging zorgde dus niet voor enorme bedragen.

Dit jaar dus opnieuw een stijging. Logisch ook. Verkoopprijzen stijgen en we hebben een dakkapel laten bouwen in 2015. 
Deze dakkapel had de gemeente dit jaar wel benoemd (uiteraard) maar ze hadden er geen extra vierkante meters bij onze woning opgeteld. Gemiste kans voor hen ;) 

Dus, al met al stijgt onze woz dus 6,6%. Hoeveel we daarvoor gaan betalen stond er niet bij, dus het is nog even wachten op de rekening. 

Nadeel van de hogere WOZ is ook je hogere drempel voor de hypotheekrenteaftrek. Dit kost dus geld, maar hoeveel kan ik niet berekenen.

Volgens mij stijgt de woz overal tegenwoordig. Wat is jouw stijging in %? 


6 opmerkingen:

 1. Eigenwoning forfait is 0,75% van je woz-waarde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. was gedaald. van 235.000 naar onze aankoopprijs vorig jaar 225.000 (taxatie 245.000 :D ) geen idee wat de lasten precies zijn, allemaal nieuw als huizenbezitter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij mij is de WOZ in een jaar tijd gestegen met 33%... Ik heb bezwaar aangetekend, maar hoe dan ook zal het een forse stijging blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 33%? Dat lijkt me bizar veel. Een pand kan toch niet in een jaar van 100.000 naar 150.000 stijgen. Of van 200.000 naar 300.000? Je zou bijna denken dat het een foutje is.
   Kan je ook online inzien & huizen uit je buurt vergelijken?

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!