maandag 27 februari 2017

Zomaar een aflossing tussendoor

Opeens stelde m'n man voor om een aflossing te doen. Ik ben er nog steeds een beetje verbijsterd van. Niet omdat hij het voorstelde, want hij heeft ook last van het aflosvirus.

Maar omdat we dus wat geld over hadden in de maand februari. Dat het ook werkelijk kon, kwam door een leuke declaratie van zijn werk, en natuurlijk door de besparing op de APK. Enkele tientjes nog van marktplaatsverkopen erbij en hoppa! We schoven de betaling van de gemeentelijke lasten door naar volgende maand, (dat mocht) en konden dus een aflossing doen.

Eerder hadden we verwacht dat we pas rondom vakantiegeld/belastingteruggave een aflossing zouden kunnen doen. Weer 1000 Euro minder hypotheekschuld. Ik ben echt trots. We doen hier hard ons best voor, en hopen zo voor een goede toekomst te kunnen zorgen voor onszelf en onze kinderen.

Een afgelost huis betekent veel meer vrijheid. Minder uren werken, of juist meer goede dingen doen met het geld wat je overhoudt. Allemaal mogelijkheden waar we enorm naar uitkijken.

Waar kijk jij naar uit als je nadenkt over een toekomst met meer financiële vrijheid?

13 opmerkingen:

 1. War mooi zeg! Dat het bijna vanzelfsprekend is geworden dat jullie een extra aflossing doen met geld wat 'over' is. Heerlijk om een sneeuwbaleffect te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook leuk. We gaan er ook echt allebei voor, en dat helpt enorm natuurlijk.

   Verwijderen
 2. War mooi zeg! Dat het bijna vanzelfsprekend is geworden dat jullie een extra aflossing doen met geld wat 'over' is. Heerlijk om een sneeuwbaleffect te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zeg, dat jullie zo veel sneller kunnen aflossen.
  Wij kijken uit naar minder werken, maar vooral naar meer keuzevrijheid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, lekker bezig! Heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat jullie een spontane aflossing kunnen doen. Ook mooi dat jullie beide besmet zijn met het aflosvirus. Hier in huis ben ik het meest besmet. Meer financiële vrijheid betekent voor mij dat we niet meer perse moeten werken, maar dat we werken omdat we het leuk vinden. Een goede toekomst voor ons en onze kinderen is ook een doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jullie hebben ook mooie plannen. Is je vrouw/partner niet te overtuigen of gewoon minder enthousiast?
   Hier gelukkig allebei inmiddels. We proberen nu hard te gaan, nu de kosten voor de kinderen nog laag zijn.

   Verwijderen
 6. Omdat mijn man ZZP-er is, bouwt hij geen pensioen op. Hij is nu 55 jaar. We hadden een hypotheek van 175.000 euro en inmiddels is dat 128.000 euro. We stoppen al het extra geld in het aflossingsvrije deel van 75.000 euro en inmiddels hebben we al 30.000 euro betaald. We hopen over 10 jaar het aflossingsvrije deel volledig betaald te hebben. Het plan is om dan ons huis te verkopen en kleiner te gaan wonen zodat we de maandlasten zo laag mogelijk houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat klinkt als een heel doordacht plan! Goed dat jullie op tijd begonnen zijn om het voor de pensioendatum te kunnen halen.

   Verwijderen
  2. Dit zou ons verhaal kunnen zijn.

   Verwijderen
 7. pas net een huis gekocht dus financiele vrijheid is nog ver weg, maar we zijn pas 32.. dus hopelijk ooit ;) maar voor nu voelt het al heel fijn. idd als investering in de toekomst! ik ben ook zzper, bewust geen verzekeringen of pensioenopbouw (vertrouw t allemaal niet, je verliest er meer op dan je er aan overhoud en man heeft een vaste baan.. ) dus zelf sparen en ooit hopelijk ook extra aflossen idd. voor nu eerst even t sparen helemaal op orde krijgen, nog wat dingen aan t huis en tuin laten doen etc, en hopelijk wil man dan ook eindelijk extra gaan aflossen ;) al is t maar 100 per maand oid :p alle beetjes helpen... (maar hij heeft zitten rekenen en vindt dat t niet genoeg oplevert..) maar voor nu voelt t al heel vrij dat we uberhaupt zo makkelijk kunnen sparen en toch leuke dingen doen etc, heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!