zaterdag 4 februari 2017

Contractverlenging

Mijn eerste contract loopt bijna af. Deze was zes maanden. Afgelopen week heb ik een gesprekje met mijn leidinggevende gehad, en die was positief over mijn functioneren. Ik krijg opnieuw een contract voor zes maanden, met dezelfde uren.

Als alles goed gaat krijg ik dan over een half jaar, wel een jaarcontract.

Ik werk bij een non-profit organisatie die in Nederland nog niet zo groot is. We werken er met twee parttime betaalde medewerkers en een aantal vrijwilligers. De baangarantie is dus ook niet zo groot. Het hangt echt af van hoeveel fondsen we werven etc.

Ik ben in elk geval heel blij met de verlening van mijn contract. Ik heb het heel erg naar mijn zin, en vind het heel prettig voor mijn 'weekbalans'. De balans tussen kinderen, werk en andere zaken vind ik heel fijn zo.

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, fijn dat je kunt blijven op een plek waar je het naar je zin hebt.
  Hoe zit het ook al weer met tijdelijke contracten? Een werkgever mag twee keer verlengen en dan moet je een vast contract krijgen of afscheid nemen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, het is of langer dan twee jaar, of meer dan 3 tijdelijke contracten. Zie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-verandert-mijn-tijdelijke-arbeidscontract-in-een-vast-contract

   @Mom4Life, gefeliciteerd met je contractverlenging! Mooi dat je het naar je zin hebt en mooi dat dat gewaardeerd wordt met een verlenging.

   Verwijderen
  2. Idd, 3 tijdelijke contracten of tot max 2 jaar. Dus hierna verwacht ik een jaarcontract en daarna moet het vast worden, of ontslag.

   Verwijderen
 2. gefeliciteerd. fijn dat je weer even verder kunt..

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!