vrijdag 10 februari 2017

Jongste naar peuterspeelzaal

Binnenkort mag onze jongste naar de peuterspeelzaal. Ik denk dat hij dit erg leuk gaat vinden. Echt een programma met activiteiten, dus ik denk dat hij daar onderhand ook wel aan toe is.
Een nieuwe fase dus!

Zelf heb ik er ook zin in. Want het gaat me in elk geval een vrije ochtend opleveren. Van 8.30-11.30u kan ik dus doen en laten wat ik wil. Ideaal! 

Nu is m'n wish-list nu al groter dan het aantal uren wat ik beschikbaar heb straks, dus ik moet er nog even goed over nadenken.

De opties die ik nu overweeg:

- Sporten (zelf of een les volgen)
- Chillen in een koffietentje
- Weekboodschappen doen
- Flink opruimen (en verkopen)
- Lekker boeken lezen 
- Bloggen 
- Lang douchen (kan mooi na het sporten) 

Een optie die ik wel zou kunnen doen- maar niet ga doen- is extra schoonmaken. Even overwoog ik om de schoonmaakster op te zeggen en zelf de basics weer te gaan schoonmaken. Gelukkig, bedacht ik me snel! 
Het is niet m'n hobby, en het voelt wel als 'jammer' van deze tijd voor mezelf, als ik zelf als een gek zou gaan schoonmaken in die paar uurtjes. Tijd voor mezelf is zo spaarzaam, dat ik (we) daar graag de kosten van de schoonmaakster voor over heb. 
Als de jongste ook hele dagen naar school gaat, dan ga ik zelf weer aan de bak denk ik. Dan heb ik genoeg tijd, tenzij ik meer ga werken dan ;) 

Heb jij ook wel overdag tijd zonder kinderen? Wat doe je dan? 

3 opmerkingen:

 1. Sinds deze week gaat mijn oudste naar de psz. Ik wilde eerst ook lekker gaan schoonmaken en zo. Totdat ik me realiseerde dat straks als de tweeling weer wat ouder is, ze niet meer slapen in de ochtend, dus dat ik beter die twee uurtjes die de tweeling slaapt en de oudste daar doorbrengt aan mezelf kan spenderen nu het nog kan, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog steeds meer wensen dan ik aan kan. Ik werk niet en ik heb geen kinderen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat chillen in het koffietentje lijkt me wel wat ...

  Ik was in eerste instantie ook geneigd om als de kinderen er niet waren als een gek in huis aan de gang te gaan. Maar gaandeweg heb ik gemerkt dat je die tijd beter kan besteden aan jezelf (eventueel gecombineerd met wat huishoudelijke klusjes, want die zijn er natuurlijk altijd) zodat je je veel relaxter voelt als de kinderen er wel zijn.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!