maandag 26 september 2016

Oude keuken

Onze keuken zat al in dit huis. Je kunt wel zien dat het de smaak van wat oudere mensen was, want hij oogt een beetje 'oubollig'. De handgreepjes en de richeltjes erin, de sierlijst etc. Hij is offwhite, maar niet beige. Totaal bekeken is deze keuken net niet echt mijn ding.

Maar...

Hij is neutraal van kleur, hij heeft alles wat erin moet zitten en alles werkt nog. Het had veel erger kunnen zijn! Een keuken zonder vaatwasser, of in een of andere vreselijke kleur! (We hebben een open keuken, dus dat zou erg jammer zijn geweest)
De keuken komt uit 2001 en is dus al 15 jaar oud. De aansteker van het fornuis blijft regelmatig hangen, maar dat kan ook anders opgelost. De koelkast maakt soms enge geluiden, maar tot nu toe koelt hij nog perfect. De vriezer heeft onwijs veel ijsvorming, maar nog steeds geen reden om te vervangen. Wel een reden om hetm vaak te moeten ontdooien... Zolang er nog niets kapot gaat is de noodzaak om hem te vervangen niet aanwezig. Dus we doen het ermee.

We gaan komend jaar sparen voor een nieuwe keuken. En de jaren erna ook. Het kost nogal wat, een nieuwe keuken. Uiteraard heb ik wel wensen. Ik zou hem graag iets groter hebben, iets meer opbergruimte, een grotere vriezer, een Qooker en een breder gasfornuis. Die mogelijkheden zijn er allemaal, mits we genoeg sparen.

Heb jij je keuken meteen vervangen of later? En waarom koos je daarvoor?

13 opmerkingen:

 1. Wij hebben hem gelijk vervangen. Dat had ermee te maken dat het huis een huurhuis was, waar maar een halve keuken in zat. Alleen een gasfornuis en verder geen apparatuur. En toen gelijk naar onze smaak gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben hem ook gelijk vervangen. Hij was al ruim 20 jaar oud, en totaal niet onze smaak. En ook heel onhandig ingericht. We zijn nu, 6 jaar later, nog steeds heel blij met onze keuze (en Quooker-kraan). :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed! Onze keuken is ook niet heel handig ingericht, en veel te weinig bergruimte voor een gezin. Maarja, keuzes he..

   Verwijderen
 3. Onze keuken is van 1991 en wij zijn nu bijna twee jaar geleden hier komen wonen. De vaatwasser doet het niet meer, maakt me niet uit. De oven hebben we vervangen. De koelkast staat los. Ik heb een zespits (!) gasfornuis. Daar ben ik echt heel blij mee, ook omdat er grote pannen naast elkaar kunnen staan. Onze keuken is neutraal (wit) met antraciet kleurig aanrecht. Ik zou hem zelf niet hebben uitgezocht maar hij is nog heel netjes en kan nog wel een aantal jaren mee. Wij kiezen ervoor om eerst de hypotheek af te lossen. Zoals het nu lijkt zal dat over ongeveer vier jaar zijn. Dit gaat twee jaar sneller dan verwacht ivm een erfenis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ongelofelijk, al over 4 jaar afgelost terwijl je er pas twee jaar woont? Had je veel overwaarde van de oude woning of los je 'gewoon' per 50.000 Euro af?
   Na het aflossen zijn er natuurlijk weer nieuwe mogelijkheden. Altijd fijn.

   Verwijderen
 4. 15 jaar? Dat is redelijk nieuw. Mijne is ruim 26 jaar maar ik denk niet aan vervanging. Ja, kraan, kookplaat, koelkast, vriezer, vaatwasser is allemaal al een keer (of 2 keer) vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig! In mijn omgeving hoorde ik van iedereen eigenlijk wel dat een keuken van 15 jaar 'stokoud' is, maar blijkbaar heb jij een veel ouder exemplaar. Die wetenschap verandert wel mijn perspectief een beetje!

   Verwijderen
 5. Wij hebben eerst de badkamer aangepakt en twee jaar later de keuken. Er was toen voldoende gespaard om de wel erg basic keuken (onze woning was een huurhuis) te vervangen.

  Wanneer verwachten jullie de keuken te vervangen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermoed 2018/2019. Toen wij in dit huis kwamen hebben we gelijk de badkamer en heel veel andere zaken moeten doen. Toen wilden we doorsparen voor de keuken, maar was de noodzaak toch groter (en logischer) om eerst de zolderetage aan te pakken met een grote verbouwing, ook ivm gezinsuitbreiding. Toen een jaartje de focus op aflossen (dit jaar) Tja, zo blijven we het maar uitstellen. haha. Komt vast ooit goed.

   Verwijderen
 6. Hoe oud onze keuken was toen we dit huis 2,5 jaar geleden kochten weet ik niet; hij is er meteen uit gegaan en wat zijn we er blij mee! (de oude was heel oud; minstens 20 jaar ). In het begin van dit jaar hebben we de badkamer gedaan, die was in principe te doen ondanks de leeftijd, maar roest aan radiatoren, weinig gebruikersgemak etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Andere volgorde dus dan wij, maar ook een logische volgorde. Eerst aanpakken wat het ergst is :)

   Verwijderen
 7. Pas na 20 jaar wil ik vervangen, nog 9 jaar te gaan maar het ziet er nog strak uit, greeploze kasten, composiet dik aanrechtblad.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!