vrijdag 2 september 2016

De 1e september

Normaal verschenen mijn blogjes stipt om 7u in de ochtend, maar de laatste tijd ging het vaak mis! Als ik een blogje had klaargezet en ook gepubliceerd, maar er later nog een wijziging in aanbracht ging hij automatisch weer op concept. Zonder dat ik het doorhad. Dus als je me gemist hebt, komt het daardoor.
Nu houd ik dat beter in de gaten en gaat het meestal goed ;)

1 september was weer een leuke dag voor de hypotheek, want de aflossing van 2000 Euro was verwerkt en toegepast. Dus toch bruto 7 Euro per maand minder maandlasten de komende 22 jaar. Altijd leuk!

1 oktober zal nog leuker zijn, want dan wordt de rentemiddeling toegepast en gaan we fors minder betalen. Maar daar zal ik tegen die tijd nog wel wat over schrijven.

Verder was 1 september ook de dag dat ik de eerste factuur voor de kinderopvang kreeg. Nu voelt het alsof mijn 'werkende moeder leven' echt begonnen is. De kinderopvangtoeslag voor augustus en september heb ik natuurlijk al binnen, maar het was 150 Euro te weinig. Hopelijk wordt dat de komende maand nog extra uitbetaald. Dat zou goed uitkomen, want het is een maand met extra studiedagen en margedagen voor mijn BSO kinderen, oftwel flink meer uurtjes opvang die ik afneem.

Waren er bij jullie nog bijzonderheden rond het begin van deze maand?

3 opmerkingen:

 1. Ik wilde zeggen van niet, maar voor mij is het best bijzonder dat dit de eerste 'eerste' is waarop ik geen hypotheek hoef te betalen, twee achterstallige aangiften de deur uit zijn en (maar dat is dan helaas nog niet vandaag) de vakantie steeds dichterbij komt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toch leuk he, zo'n stapje van 7 euro. Het lijkt heel klein, maar als je het totaal van de hele looptijd meeneemt is het ineens toch heel mooi.
  Ik kreeg in augustus een CAO-verhoging, dus mijn inkomen was iets van 30 euro hoger. Dat zijn ook altijd leuke dingen he, daar mag ik nog 4 maanden van genieten nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 1e van de maand wordt de hypotheek betaald en de zorgverzekring, dus de 1e van de maand stort ik het maandbedrag voor de komende maand van de spaar naar de betaalrekening. ook voer ik mijn uren in bij het gastouderbureau zodat zij de factuur kunnen sturen naar de ouders en ik dus ergens later deze maand betaald krijg.. ;) ook probeer ik het financiele excelschema bij te werken zodat t weer up to date is :)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!