vrijdag 23 oktober 2015

Hardlopen, hoe zit dat?

Je hebt vast gelezen dat ik een tijdje geleden een kleine blessure had aan mijn knie. Hierdoor heb ik uiteindelijk twee weken niet kunnen hardlopen. Toen ik de eerste keer weer liep ging het niet zo goed nog, dus heb ik opnieuw een week rust genomen. In die week merkte ik dat ik ook bij de dagelijkse dingen soms nog last had van mijn knie, of juist van de andere knie ter overcompensatie.
Opnieuw rust gehouden.

De week erna probeerde ik het weer, maar toen zaten we middenin de verbouwing en een zieke baby. Ik was zo moe, dat rennen haast niet ging. Dus ik ben er even mee gestopt, en hoop dat ik het binnenkort weer kan oppakken.

Inmiddels is het wel een stuk kouder. Hoe ziet jouw hardloopkleding eruit in de winter? Moet je dan juist laagjes over elkaar aantrekken, of iets diks? (ademt het nog wel met laagjes?)
Iemand ervaring?

1 opmerking:

 1. Ik vind laagjes fijn, omdat je dan altijd iets kan uittrekken of je bovenlaag open kan doen. Belangrijk dat je warm begint, en dan als je warm bent iets uit kan trekken (ombinden of zorgen dat je na 10 min opwarming/wandelen nog even langs je huis komt). Je krijgt het vanzelf warm als je je gaat inspannen :)
  Ik draag geen katoen, dat blijft nat als je gaat zweten en voelt koud aan je lijf.
  Vooral uitproberen is mijn ervaring ook!
  (En misschien even langs de fysio voor je knie? Misschien kan je spierversterking doen om een volgende blessure te voorkomen. Gewoon oefeningen terwijl je de was opvouwt..)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!