maandag 5 oktober 2015

Budget en verbouwen

Als je gaat verbouwen doe je er goed aan om meerdere offertes op te vragen. Dit helpt je een beter beeld te krijgen van de geschatte kosten. Kies niet per se de goedkoopste offerte, maar vraag ook naar randvoorwaarden. Garantie, hoeveel tijd het kost, wanneer ze kunnen beginnen etc. Kijk of dit aansluit bij jouw wensen.

Spreek af wat meerwerk kost, of zorg dat je daar elke keer weer een nieuwe offerte voor krijgt.
Kijk wat je zelf te besteden hebt aan de verbouwing, en tel daar 10% bij op! Die 10% reserveer je voor onverwachte uitgaves rondom de verbouwing. Dit doen wij elke keer, en het blijkt ook elke keer nodig (helaas).

Wij hebben dit keer al ontdekt dat onze afvoer van de CV ketel een rotte pijp blijkt te zijn. Zag je niks van, totdat er in die buurt gestukt ging worden. Er werd wat aan de kant geveegd, en opeens bleek er wat meer af te brokkelen. En toen bleek dat de pijp rot was. Tja, dan moet je toch een loodgieter oid laten komen. Ook is er iets met de CV installatie niet helemaal goed, en moet er een onderdeeltje tussen gezet worden.
Ik ken mensen die hun vloer lieten isoleren en opeens lekkage ontdekten in de kruipruimte. Tja, daar kom je ook niet iedere dag natuurlijk.
Vermoedelijk heeft elk huis wel last van zulke verborgen gebreken. Hopelijk niet al te ernstig.

Een 'leuke' extra kostenpost is dat er bij ons een hoop loze ruimte in de koof op zolder bleek te zitten. Zoveel ruimte dat er nu een grappige nis is ontstaan, waar een kast in gemaakt kan worden. Deze kast moet er ook weer uitkunnen als je bij die pijpen, leidingen etc moet zijn. Dus een timmerman gaat wat maken en dit kost natuurlijk wat extra's. Maar dit zal wel een leuk effect geven in de kamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!