maandag 1 oktober 2012

Onvoldoende inkomen?

Ik wil m’n schulden wel aflossen, maar mijn inkomen lijkt niet voldoende. Hoe kan ik extra inkomen verwerven?

-         Tijdelijk een bijbaan nemen

Rust houden is goed, maar een dag zou genoeg moeten zijn. Het helpt als je je voorneemt om al dit geld meteen te gebruiken om je schulden af te lossen. Dus niet gebruiken om eens lekker te gaan shoppen of opnieuw je huis in te richten als dit niet noodzakelijk is. Bovendien zorgt werken ervoor dat je niet uit ‘verveling’ gaat shoppen, lunchen of koffiedrinken in de stad. Scheelt op alle fronten geld.

-         Iets verkopen

Dingen die je niet meer gebruikt kun je verkopen. Al die overbodige babyspullen die je nooit hebt gebruikt, mooie kleding, je platencollectie, miskopen, een fiets die staat te verroesten etc. Je hebt altijd wel wat in huis wat je kunt verkopen. Denk niet aan hoeveel dat product je ooit heeft gekost, denk aan hoeveel het je nu kan opleveren.

-         Verkoop je talent

Sommige mensen zijn keigoed in mooie taarten maken, verkoop ze en regel zo wat extra inkomen. Naai iets, verkoop opgeknapte kastjes, bied aan om belastingopgaves tegen een vergoeding in te vullen etc. Waar ligt jouw talent, en wat kan je ermee?
Oppassen in de avonduurtjes kan je ook best wat opleveren. Ze zeggen toch altijd dat een goede oppas ‘goud waard’ is...

-         Overige (wildere) ideeën...

Organiseer een sponsorloop of benefietconcert, een diner met entree, verhuur een kamer in je huis, geef je kinderen minder zakgeld, laat je kinderen meebetalen aan dingen, ga niet op vakantie, doe je auto de deur uit of ga ‘m delen. Ga sporten in de buitenlucht ipv in een fitnessschool. Ga schoonmaken bij je buren, doe heitje voor een karweitje, organiseer kinderfeestjes voor andere mensen, neem een krantenwijk, wees creatief!

Als je echt van je schulden af wilt komen, gaat het lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!