donderdag 18 oktober 2012

Financiele weetjes

Wist je dat...


-         Het loont om energieprijzen, zorgverzekering en andere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Elk jaar opnieuw.
-         Vergelijk ook spaarrentes. Soms krijg je bij de ene 2,5% en bij de andere 2,9%. Uiteindelijk gaat dat toch schelen.
-         Je vaak een hogere hypotheek krijgt als je een behoorlijke som spaargeld hebt?
-         Een lening met BKR-registratie zorgt ervoor dat je een aanzienlijk lager hypotheekbedrag kunt lenen.
-         Je online heel veel bespaartips kunt vinden (bijv. www.nibud.nl/uitgaven/budgettips.html )
-         Tweedehands spullen kopen je heel veel geld bespaart (Koninginnedag!)
-         Kinderopvang ook gratis kan? Jij een dagje het kind van je vriendin, zij een dagje jouw kind.
-         Op boodschappen besparen kan op verschillende manieren. Check aanbiedingen, ga naar de markt of ga naar goedkopere winkelketens. Ga ook geen boodschappen doen als je trek hebt...dat scheelt je wat impulsaankopen.
-         Koop dingen vast vooruit. Winterjas voor volgend jaar in de wintersale. Koop in de zomer een winterjas voor je kind online. Kwestie van vraag en aanbod.
-         Maak een begroting en houd je eraan. Soms schrik je van die ‘kleine’ uitgaven die op jaarbasis een enorme kostenpost blijken. Elke dag een broodje op je werk kopen is al snel 15 euro per week en dat is ruim 500 euro per jaar...
-         Ruilen of lenen van familie en vrienden. Vloerkleed zat? Ruil met iemand een jaartje om. Speelgoed uitlenen waar jouw kind te groot voor is. Kinderkleding ruilen of lenen.
-         Huisdieren eigenlijk heel veel geld kosten. Voedsel natuurlijk, maar soms ook de dierenarts of de verzekeringskosten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!