dinsdag 9 oktober 2012

Beautytips voor je huis

Tegenwoordig kun je voor elke ruimte in je huis een speciale spray kopen; badkamer, keuken, gladde oppervlakten, wc, glas, antikalk of multispray. (waar je die laatste voor gebruikt is mij een raadsel, zelfs na het lezen van de verpakking..)
Hoewel dit misschien handig is, zijn deze sprays ook geldvreters. Daarnaast heb je misschien ook geen ruimte om 6 verschillende sprays neer te zetten. Ik heb ontdekt dat je met gewone huis-tuin-en-keukenmiddeltjes je huishouden zeer goed kunt doen, en vele euro’s goedkoper uitbent. Voor de liefhebber :)

Antikalk: Schoonmaakazijn. Geschikt voor sanitair en je koffiezetapparaat. Kost ongeveer 0,50euro per liter.

Verstopping: Soda en kokend water. Of een paar flessen goedkope cola. Soda is tevens ontsmettend dus daarmee kun je goed wondjes reinigen of een splinter ‘eruit weken’.

Antischimmel: Bleek of azijn. Perfect voor je badkamervoegen. Bleek is ook heel geschikt om je sanitair weer wit te krijgen van binnen en buiten.

Vlekken: Ossegalzeep of groene zeep. Werkt voor vloerbedekking of kleding. Groene zeep is vetoplossend.

Glas: ramen zemen kan met een mengsel van spiritus en afwasmiddel, maar lang niet iedereen heeft spiritus in huis natuurlijk. Op doorgewinterde BBQ’er na misschien... persoonlijk gebruik ik voor een spiegeltje toch graag een spray. Hoef ik niet zo ingewikkeld te doen. En het is lekker snel. Gemak dient de mens, toch?

2 opmerkingen:

Leuk dat je reageert!