donderdag 11 oktober 2012

Niks gewonnen :(

Hoeveel ik ook ‘deel’ of ‘retweet’ op facebook of twitter, ik heb nog nooit wat gewonnen. Sterker nog, volgens mij heeft nog nooit een van mijn 250 vrienden op diezelfde sites ooit iets gewonnen. Geen mandensetje van 30 euro, geen tuinmeubelset van 500 euro, geen regenjasje voor mijn dochter, geen mooie lamp, geen vakantie naar centerparcs, zelfs geen onnozel sjaaltje van een drogisterij.
En toch blijven mensen maar delen, RT’en, hopen en proberen zo’n enthousiast mogelijk comment erbij te plaatsen. (want dan val je op...misschien...)
Laatst kwam ik echt de meest bizarre actie tegen. Om te winnen moest je die site liken, en dan nog een andere site liken (want het was in samenwerking met hen), dan moest je allebei die sites delen op je facebook voor al je vrienden plus nog een reactie geven waarom jij kans moest maken op dat cadeau. En wat kon je winnen? Een cadeaubon twv 7,50 euro. En je mocht geen geld bijleggen om iets groters te kopen van die website.
Ik dacht bij mezelf, jullie zijn gek! Zoveel moeite voor een onzinprijs. En toch, tientallen mensen reageerden, vertelden dat ze alle voorwaarden hadden gedaan en dat ze graag een rolletje plakband met witte stippen twv 3,50euro wilden winnen. Waar gaat dat heen met deze wereld? Als je zo’n rolletje plakband graag wilt, dan koop je die toch? En dan hoef je niet al je vrienden vier maal lastig te vallen met een irritante facebookactie.
Dus bij dezen ga ik ook mijn leven beteren. Mocht iemand me kunnen bewijzen (in mijn vriendenkring) dat die reclame/winacties ze echt iets hebben opgeleverd, dan zal ik mijn keus heroverwegen. Maar voor nu, stop ik met het ‘delen’ van die onzin.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb vanuit het kraambed een winterspecial van vtwonen gewonnen. Niet heel spectaculair, maar toch leuk leesvoer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb inmiddels een zelf samen te stellen chocoladereep gewonnen met een RT in de zomervakantie. Niet via mijn persoonlijke twitter, dus toch een beetje gesmokkeld ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!