donderdag 12 oktober 2017

Oververhitte huizenmarkt

In mijn wijk zag ik recent weer diverse voorbeelden van de oververhitte huizenmarkt.


Situatieschets: groene, kindvriendelijke wijk in de Randstad. Veel eengezinswoningen, hofjes, water en groen. De grootte van de huizen varieert van 100m2 tot 135m2 ongeveer.

Er kwam een hoekhuis op funda, 118m2, in vrij goede staat. Vraagprijs 300.000€. Er waren 10 serieuze bieders. Huis was verkocht binnen 3 dagen, ver boven de vraagprijs. (Hoe ver weet ik niet)
Bizarre taferelen. 

Een van de vele voorbeelden in onze wijk. Prijzen vliegen de pan uit.

Wat heb ik eraan? Niks, zolang we niet gaan verhuizen is dit niet relevant. Het geeft een bepaalde zekerheid dat wanneer we ons huis zouden willen verkopen, we het zo kwijt zijn voor een hoger bedrag. 
Bovendien moet je dan zelf weer een ander huis kopen wat flink duurder is. Nee bedankt, we zitten hier prima!

Hoe gaat het in jouw regio? Vergelijkbaar of juist rustig?

4 opmerkingen:

  1. Heel herkenbaar inderdaad, vorig jaar heb ik een ontzettend leuk huis gekocht en als ik zie wat de prijzen nu doen hier dan kan ik hem voor bijna een ton meer weer verkopen. Maarja, waar ga je dan wonen? Dus ik hou het lekker bij m'n ogen uitkijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij wonen in een dorp aan Amsterdam geplakt. Niet normaal hier met de huizen. Er staat welgeteld een huis te koop (twee huizen naast ons) in de wijk waar we wonen (en een appartement). Gistermiddag allemaal mensen voor de deur, in de straat, op de parkeerplaats. het was open huis. Niet netjes om de beurt maar allemaal tegelijk. Huis staat nog niet eens op funda of bij de makelaar. Geen koopje want buurman vraagt bijna vier ton. Bizar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier rijzen de prijzen de pan uit, maar wanneer ga je verhuizen, bij hoogtij of laagtij of toch niet?

    BeantwoordenVerwijderen