maandag 22 oktober 2018

Outside the box - geld verdienen

Extra geld verdienen willen we allemaal wel. Soms zijn daar heel simpele manieren voor, zoals overwerken of wat verkopen. Maar wat als je iets kunt gaan doen wat echt anders is?

In de Engelse netflixserie 'How to live morgage free' zag ik het inspirende verhaal van een alleenstaande moeder met twee kinderen. Zij verloor haar eigen zaak, en bleef met schulden achter. Hierdoor raakte ze bijna haar huis kwijt. Het werd tijd om drastische maatregelen te nemen.
Ze realiseerde zich dat ze weinig geld had om extra af te lossen op haar schulden. Dus ze besloot om letterlijke elke 5 Pond (bijna 6 Euro) die ze bijeen verzamelde, naar de bank te brengen. Elk kopje koffie wat je niet koopt, kun je opzij leggen zei ze. Elke week dat je geen boodschappen hoeft te halen maar restjes eet, kun je besparen. Een no-spend month met haar gezin.
Inmiddels zijn de schulden afgelost en is ze al vier jaar aan het aflossen op haar hypotheek.
Ze vertelde dat ze gekke bijbaantjes had gehad met haar kinderen. Enkele dingen die zij en haar gezin hebben gedaan zijn:

- Figureren in een film of reclame
- Schrijven voor de krant
- Folders/kranten rondbrengen


Andere opties waar je misschien nog niet aan had gedacht?
- Online vragenlijsten invullen (dat doe ik zelf ook voor meerdere organisaties, met succes!)
- Proefpersoon zijn voor medische testen
- Proeverijen voor nieuwe etenswaren (vaak 10 Euro per uur)
- Verhuur jezelf. Voor een feestje als entertainment, oppas of klusjes man/vrouw. Behang afhalen is een vreselijk karwei, maar als jij het niet erg vindt kun je er zeker geld mee verdienen.
- Wordt overblijfjuf of meester op een basisschool. Vaak hoef je maar een uurtje per dag aan de bak, en verdien je hier een paar tientjes per week mee.
- Examen surveillant op scholen. Een paar weken per jaar werken, en toch een leuke bijverdienste.
- Huiswerkbegeleider. Heb jij een wiskundeknobbel? Ouders willen je graag inhuren voor hun kind. Tegenwoordig kan het soms ook per skype, bijvoorbeeld met talen.
- Catering verzorgen op besloten feestjes of conferenties. Dit heeft mij wel eens 200 Euro in een weekend opgeleverd.
- Creatief? Websites maken of logo's kan geld opleveren. Mits je mooi werk aflevert.
- Thuiswerken? Wordt een afhaalpunt voor pakketjes (bijvoorbeeld bij viatim)
- E-book schrijven. De kosten blijven laag, en als je een goed onderwerp hebt kun je geld verdienen.
- Eigen website beginnen met een geweldige invalshoek, je kunt hier ook je eigen e-books verkopen ;)
- Hondenoppas voor mensen die overdag werken. Soort gastouder maar dan voor honden.
- Zelf dingen maken en verkopen. Zoals bijvoorbeeld Miranda dat doet via haar netwerk en website. Zoiets kan ook via etsy, marktplaats of regel een samenwerking met een andere website/blog.
- Lege kamer thuis? Denk na over de mogelijkheden. Verhuren als flexibele werkplek aan een ZZP'er, bed and breakfast van maken of verhuren als opslagruimte voor iemand die je kent?
- Verhuur je huis via airbnb tijdens je vakantie, of verhuur je auto op dagen dat je hem niet nodig hebt bijv. via snappcar.
- Geef workshops over iets waar je goed in bent.
- Verkoop producten waar je zelf enthousiast over bent. Oriflame of Tupperware zijn hier bekende voorbeelden van. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk!

Zo zie je maar, als je 'outside the box' gaat denken is er veel meer mogelijk. Dit lijstje geeft een aantal suggesties. Misschien zit jouw ultieme tip er niet bij, maar inspireert het je tot iets nieuws.

Als je zelf nog 'out of the box' tips hebt hoor ik het graag!

9 opmerkingen:

 1. Wat een goed artikel! En die serie moet ik nog steeds kijken :( Ik ga het echt doen binnenkort. Bedankt voor je linkje, heel blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van de eerste lijstjes die ik op een blog tegenkom die echt out of the box is, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. qua auto denk ik er wel aan. twijfel zo erg of we een 2e auto willen (nou ja of ik een 2e auto wil :p ) lijkt me zo handig en fijn met de kids makkelijker weg als ik vrij ben, met ze kunnen shoppen, enz. maar gebruik m 9 van de 10 x niet idd. dus via snappcarr verhuren zou dan wel veel geld schelen ;)
  verder hou ik t bij mn fulltime baan.. juist blij dat ik een dag minder ben gaan werken juist :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik kan me voorstellen dat je auto verhuren voor jou zou kunnen werken. Je kunt trouwens ook een auto leasen bij snappcar tegen voordelig tarief en dan minimaal zoveel keer verhuren. Ook interessant als je graag een nieuwe auto rijdt.

   Verwijderen
  2. ik weet t gelezen bij daantje idd.. maar oud of nieuw maakt ons totaal niet oud. liever een oude ivm vaak voordeliger ;) en klein en zuinig (onze skoda fabia rijdt 1:17 en is licht dus kost maar 35 per maand (zuid holland.. dure provincie) aan wegenbelasting.. maar ja een oudere auto is misschien weer lastiger te verhuren ? geen idee. blijf het lastig vinden of ik mezelf een auto gun of niet :p dat is t vooral.. gun ik het mezelf.. vind het nu nog te duur voor die enkele x per maand... twijfel twijfel twijfel :p

   Verwijderen
 4. Een mooie lijst! Voor mij werkt geld verdienen met bloggen het beste.

  Nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!