Online geld verdienen

Op verschillende manieren is het mogelijk om online geld te verdienen. Sommige manieren gaan snel, andere niet zo snel. Hoe sneller, hoe meer risico er meestal aan kleeft. Ik ben niet echt iemand die alles uitprobeert, maar dingen die werken en ik relatief 'leuk' vindt om te doen heb ik hier opgeschreven.

Panelwizard

Hierover ben ik erg enthousiast. Je vult je gegevens in, en dan kijken ze of je in hun bestand past. Vervolgens krijg je enquêtes in je mailbox die je in kunt vullen. Per vraag krijg je 0,10 Euro. Aan het eind van de vragenlijst mag je kiezen of je dit in je eigen potje stopt, of aan een goed doel wilt schenken. Ze betalen eens per half jaar uit, juni en november.
Als je lid wilt worden kun je deze link gebruiken. Hierdoor krijg ik ook 1 Euro per aangemeld, actief lid. Zelf kun je zo ook weer vrienden/familie uitnodigen.

Euroclix

Euroclix is een programma waarmee je 'clix' kunt sparen. Die kun je vervolgens weer inwisselen. Voor 1000 clix krijg je 10 Euro, en voor 2000 krijg je 25 Euro. Hoe meer clix, hoe hoger de wisselkoers. Het sparen gebeurt door op mails te klikken, en soms kun je een vragenlijst invullen. Als je aankopen via euroclix doet, gaat het een stuk sneller. Bijvoorbeeld hema, bol.com of fonq kun je allemaal clix voor krijgen, mits je het natuurlijk eerst via de euroclixpagina doet. Dan gaat het sneller. Euroclix gaat dus niet heel hard. Een vragenlijst van 4 min levert 40 clix op, en dat is dus 0,40 Euro. Vaak 100 clix voor een vragenlijst van 10-15 min. Voor 'erbij' vind ik het leuk, en online aankopen leveren dus ook wel wat op. Online aankopen doe ik regelmatig, en dat kost weinig moeite om er dus wat clix mee te verdienen. Ik verdiende 2000 clix (25 Euro) in de eerste vijf maanden.
Als jij je ook wilt aanmelden kan dat via deze link, zo krijgen we allebei 150 clix. Als jij weer vrienden aanmeldt, krijg je over hen ook weer 150 clix. Dus zo kun je wat extra sparen. Volgens mij krijg je over alle clix die zij sparen, ook weer een percentage. Zo zou je in theorie 'slapend rijk' kunnen worden.


Google Adsense

Wanneer je een blog hebt kun je ook geld verdienen met advertenties. Dit werkt vooral als mensen op de advertenties klikken. Hoe meer mensen er op je blog komen, hoe meer inkomsten ook. Klikken levert echt wat op. Uitbetalen kan vanaf 70 Euro. Bij mij klikken er niet vaak mensen op een advertentie, merk ik. Logisch ook, met al die consuminderaars :)
Voor sommige blogs is dit een enorme inkomstenbron. Er zijn zelfs bloggers die hun normale baan opzeggen en ervan kunnen leven. Neem van mij aan dat het ook dan, hard werken is, maar misschien is het wel werk waar je blij van wordt.


Overig

Geen inkomsten, maar gratis producten (food en non-food) kun je krijgen via scoupy.nl. Ook zijn er diverse Facebook groepen waar je links naar gratis producten kunt vinden. Je koopt de producten in de supermarkt en kunt online makkelijk je geld terugvragen. Let erop dat je de kassabon bewaart tot 4 weken na aankoop.
Tot nu toe leverde dat me rond de 48 Euro aan gratis producten op. Wat ik zelf niet nodig heb geef ik weg. Ook leuk!

Cadeaubonnen

Ik heb me aangemeld bij waardevollemening.nl (begin september 2016). Hier kun je met het invullen van enquêtes cadeaubonnen verdienen. Bijvoorbeeld VVV bonnen, een bon van bol. com of een nationale entertainmentkaart. Als je 10,00 Euro bij elkaar hebt gespaard kun je kiezen welke bon je thuisgestuurd wilt krijgen. Minpuntje vond ik de tijd die je moest steken in je profielkenmerken. Het koste minimaal 15 min, en je kreeg er niks voor terug. Dus je moet wel even doorbijten.
Update november 2016. Mijn advies is: doe het niet. De enquêtes zijn vaak veel langer dan aangegeven van tevoren. Vaak val je na 5 of soms zelfs 10 minuten alsnog niet binnen het gewenste profiel, dus je besteed je tijd echt voor niks. Ik heb bijna de 10 Euro, ga het laten uitbetalen en meld me zsm weer af.

5 opmerkingen:

 1. Leuk en bekend overzicht. Pas wel op met het schrijven over inkomsten via Adsense. Het is volgens de voorwaarden namelijk niet toegestaan je uit te laten over jouw verdiensten. Dit kan leiden tot permanente afsluiting van jouw account.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip. Ik was ook niet van plan over de verdiensten van adsense te schrijven, maar ik heb het een beetje aangepast.

   Verwijderen
 2. Ik dacht, laat ik me eens aanmelden voor wat dingen. Altijd handig, maar je euroclix link werkt niet :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd! Hier de goede link.
   https://www.euroclix.nl/index?SRef=XhYFwkNpuprJpCWI

   Verwijderen
  2. Bedankt voor het doorgeven Elise!
   Ik heb de link in de tekst nu ook aangepast. Heel raar, een tijdje geleden werkte het nog..

   Verwijderen