dinsdag 7 november 2017

Winterjas-fail

Al jaren koop ik slim mijn winterjassen in. Namelijk op Koningsdag op de vrijmarkt! De afgelopen jaren heb ik al vele malen mooie koopjes gedaan en nooit meer dan 3,50 Euro voor een goede, mooie winterjas betaald. Zowel voor dochter als zoons. Ik gok dat ik nu al jarenlang, nooit meer dan 15 Euro uit heb hoeven geven voor alle winterjassen bij elkaar. Daar ben ik best trots op. Daarom was dit ook extra pijnlijk...

Dit jaar is het me niet gelukt. Dochter paste net na de zomer nog de jas van vorig jaar. En nu opeens niet meer. Dus ik baal een beetje. Want nu moet ik misschien een 'gewone' nieuwe winterjas voor m'n dochter kopen en die kost zo minstens 30 Euro, en is niet eens heel speciaal. Voor wie extra nieuwsgierig is: uiteraard keek ik op marktplaats maar vond ik niks geschikts in de buurt.

Wat een schatje, in z'n gebreide jas!
In 2016 kocht ik wel een winterjas op de vrijmarkt, maar die blijkt nu toch nog een maatje te groot. Voor de 'soepjurk-look' is hij geweldig! Of voor een groeispurt. Daar heb ik nu dus niks aan.
De jas voor de maat erna ligt er ook al, die kreeg ik gratis van een vriendin. Heel goedkoop dus. Vele malen goedkoper dan een nieuwe jas. Ik begin medelijden te krijgen met alle ouders die elk jaar een nieuwe winterjas moeten kopen. En soms wel twee, omdat je kind 'm heeft gesloopt of omdat er weer eens een groeispurt was halverwege de winter.

Nu het kouder word moet ik toch wel hard op zoek. Want de softshell is niet meer warm genoeg. Ik ga voor de zekerheid nog even rondvragen in m'n vriendenkring, misschien heeft iemand nog wat liggen. Zo niet, dan ga ik toch maar even wat halen ergens. Of bestellen.

Iemand nog een goede tip? Winterjas, meisje maat 128?

16 opmerkingen:

  1. Je kan ook laten verzenden op marktplaats voor 3.95 via kiala. Dan wordt het zoekgebied groter en heb je veel meer keus. Succes met de jassenzoektocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Slim, ik heb inmiddels eentje van een vriendin gekregen!

      Verwijderen
  2. Je kunt ook gewoon een nieuwe kopen voor deze keer en deze als hij te klein geworden is weer verkopen.
    Maak jij eens iemand blij met een koopje.

    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, dat kan zeker! Indien nodig doe ik dat ook wel hoor. Maar nu hebben we in korte tijd 2x een dure autoreparatie gehad dus is het even wat krapper.

      Verwijderen
  3. De lidl heeft geweldige winterjassen! Voor 16,99 + 3 euro verzendkosten. https://www.lidl-shop.nl/CRIVIT-Meisjes-ski-jack/p100223953
    Succes!
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goeie tip! Ik vond die skijacks voor meisjes er ook echt leuk uitzien. Daar was ik zeker voor gegaan anders, maar nu kreeg ik er eentje van een vriendin.

      Verwijderen
  4. He jammer, ik heb er nog wel eentje in maat 116-122. Had je zo mogen krijgen. :-) Helaas, helaas... Ik zoek er zelf ook eentje in maat 128. Als je de gouden tip krijgt, ik houd me aanbevolen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, ja die zal mijn dochter ook niet meer passen vermoed ik. haha, zelfde maat.
      Mijn tip: vraag rond in je vriendenkring/weggeefhoek. Ik heb er eentje van een vriendin gekregen vandaag!

      Verwijderen
  5. Via plaatselijke FB-groep vragen? Vraag en aanbod? Weggeefhoek? Via FB in je vriendenkring? Kringloopwinkel in de buurt? Geen idee waar je woont, maar vast wel iets in je buurt waar je even kunt kijken :). Recent scoorde ik bij 'Het Goed' (zo heet die kringloop) mooie broeken, blousjes en een prachtige trui voor zoonlief. Winterjas hadden ze toen niet voor hem. Ik baalde net als jij... Om precies dezelfde reden: Tot nu toe heb ik vrijwel altijd alles gratis gehad... kHad wel een skipak (nog iets te groot), maar te warm voor 'even weg met de auto een boodschap doen'... Toen kwam m'n zusje... Ze had bij de ruilwinkel een jasje in maat 68 (nieuw had ik anders maat 74 gekocht, zodat hij er zeker tot na de winter mee kan doen). Als nieuw was hij! Supersupergaaf jasje, zo'n 'pilotenjasje', donkerbruin met zo'n 'leder-look', mooie warme kraag, vlotte applicaties erop, echt een plaatje om te zien! Ik heb een rondedansje gedaan, ik had echt op de planning staan om zsm een jas nieuw te gaan kopen, wauwwwww wat een mazzel...

    Nou, hopelijk ga jij ook nog zo'n mazzel krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou die mazzel kwam goed. Via een vriendin eentje gevonden. Ik vond hem 'mwah' qua pasvorm, maar dochter vond hem leuk! Dus zo lang hij warm is, prima.
      jouwe klinkt ook erg gaaf. Dat zijn leuke dingen. Ideaal zo'n ruilwinkel. Hier in de randstad nog nooit van gehoord eigenlijk..

      Verwijderen
  6. Herkenbaar. Ik koop meestal in de sale (december-januari - online geshopt) en besteld meestal grote maat. In het begin misschien nog te groot maar daarna het past goed. En dat hangt van het merk ook hé. Ik kocht ooit hemd bij Primark groot maar 134 (normaal 122) en 2-3x gedragen, te klein. Bij zeeman zie ik veel leuke jassen voor meisjes. Succes met zoektocht

    http://dhini.nl

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook handig ja! Ik hoopte dus op een goede koningsdag-vangst afgelopen jaar. Maarja, toen ging ik zelf staan dus geen tijd om rond te shoppen (achteraf pas beseft). Ik vind die hemden bij primark ook niks, idd meteen te klein!

      Verwijderen
  7. Ik lees net je blog en ik heb toevallig net een paar jassen op mp gezet bij interesse mag je me mailen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beh, leuke foto.
    Vandaag ook alvast de wollen truien weer uit de kast getrokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kijk of er een 2e hands kledingbeurs in de buurt is..... Vaak voor een school / goed doel. Ik slaag er voor 80% van de kleding van de kinderen! Voor 100 euro 2 kasten vol...... Hoef ik alleen nog maar schoenen en ondergoed te kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Volgens mij is de gouden tip in deze: schrijf er een stukje over op je blog hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!