donderdag 16 november 2017

Hulpeloos voelen

Vorige week werd ik geopereerd. M'n galblaas is eruit. Hopelijk gaat dit er eindelijk voor zorgen dat de pijnklachten die ik had zijn opgelost.

Nu ben ik aan het herstellen, maar dat is niet zo makkelijk voor iemand zoals ik. Veel rusten is verplicht, want als je dat niet doet is er veel pijn. Veel pijnstillers, en als je ze niet neemt merk je dat ook (ervaring). Helaas maken sommige pijnstillers me wat suf of slaperig, waardoor 'in' een studieboek duiken ook niet helemaal werkt. Dus ik lig op de bank met een berg tijdschriften, boeken, pijnstillers en water om me heen. Nog niet veel energie, maar ik zou m'n tijd graag wat nuttiger gebruiken.

Toch ga ik elke dag vooruit. Ik kan steeds beter in m'n bed slapen zonder pijn. Ik kan steeds iets makkelijker opstaan vanaf de bank. Ik kan iets meer rondscharrelen, waardoor m'n eigen lunch klaarmaken nu ook kan. Eerder niet. Ja, ik ga vooruit. Dat is iets om dankbaar voor te zijn.

Maar wat voel ik me hulpeloos tijdens het 'spitsuur' met de kinderen. Ik kan staarten maken, knuffels uitdelen en reminders geven maar verder niet. Al het harde werk komt nu neer op m'n man, die ook nog eens een ontbijtje voor mij maakt en een theetje klaarzet. Broodtrommels, tassen, flessen water, fruit en incidentele zaken (gymtas, logopedieboek etc).

Sorry school als we de komende week een beetje laat zijn. Het is even puzzelen hier!

14 opmerkingen:

 1. Beterschap! Je lichaam geeft zelf heel goed aan waar de grens ligt. Respecteer dat, ook al is dat lastig. Dat is de snelste manier om te herstellen. Sterkte! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap!

  Tipje van mij: broodtrommel de avond ervoor klaarzetten en in de koelkast dat maakt zo'n spitsuur veel beter behapbaar. Het is maar één klusje minder maar het voelt als een wereld van verschil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beterschap! Hopelijk zijn je klachten nu inderdaad verdwenen, sterkte! Fijn dat je man in ieder geval bij kan staan in deze situaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap. Lijkt me erg lastig om vrijwel niets te kunnen doen. Ik zou me ook aardig hulpeloos voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. beterschap, "even" doorheen bijten en dan kun je hopelijk weer alles..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hulpeloos klinkt beter dan hopeloos, je houdt toch wel wat gal over om te spuwen?
  Sterkte gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel beterschap, hopelijk voel je je snel weer beter!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!