woensdag 29 november 2017

Review: Gelukkig met minder geld

Het boek 'gelukkig met minder geld' vroeg ik voor mijn verjaardag. 

Het boek bevat diverse hoofdstukken geschreven door verschillende bespaar-goeroes of 'gelukszoekers'. Priester Anselm Grun, Marieke Henselmans, Mariette Woudenberg en Teunie Luijk (van de website eenvoudigleven.blogspot.nl)

De diverse schrijvers hebben allemaal een andere reden om geluk te zoeken in een zuinigere levensstijl. De een uit het door heel veel te besparen, de ander denkt vooral aan het milieu en weer een ander wil de mensen om zich heen helpen. Mooie motieven die je aan het denken zetten. 

Naast deze filosofische overwegingen zijn er ook 75 bespaartips op een rij te vinden in dit boek. Elke schrijver heeft ook een of meerdere bespaartips aan zijn hoofdstuk toegevoegd. 


Ik vind het boek een aanrader, al had het wel wat dikker mogen zijn. Nu is het 116 pagina's. Ik weet zeker dat er nog meer bespaartips te vinden zijn, of dat er nog meer schrijvers iets nuttigs hadden kunnen schrijven voor het eerste deel. 
Toch vind ik het mooi dat verschillende schrijvers met verschillend gedachtengoed hun mening kunnen uiten en ons als lezer aan het denken zetten. Er staat op het boek dat er vooral christelijke consuminderaars aan bod komen. Toch vind ik dat geen reden om het af te raden aan mensen die niet zoveel met het christendom hebben. In het voorwoord van Reinier Sonneveld staat dat het mooie van dit boek is 'dat je er geen schuldgevoel van krijgt'. 
En dat klopt! Het voelt als een uiteenzetting van de mogelijkheden. De keuzes op een mooi plateau krijgen aangereikt, maar zelf mogen kiezen wat je neemt. Daar houd ik van.

Dit boek is hier te koop voor 12,95 Euro (je sponsort mij daarmee, en het kost jouw niets extra's).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je reageert!