donderdag 23 november 2017

Mijn kennismaking met Klezzer

Voor mij is dit een 'nieuw' platform om online geld mee te verdienen, ze bestaan al wat langer. Klezzer. Dit platform biedt producten aan met echte reviews van kopers.
Ik had er al eerder van gehoord, maar geen tijd gehad om het uit te vogelen. Natuurlijk wil je ook wel even de tijd hebben om meteen een review te schrijven.

Hoe werkt het?
Aanmelden is simpel. Via de link krijg je een Euro startkapitaal. Als vrienden zich via jou ook aanmelden krijg jij daar 10% over. Bij 10 Euro kun je het laten uitbetalen.

Je kunt anoniem aanmelden of via social media. Je kunt meer punten per review verdienen als je met social media, naam en toenaam en foto een review schrijft. Naarmate je review uitgebreider is, en met foto krijg je opnieuw meer punten.
Als je een review hebt geschreven dan krijg je erna nog tips te zien om meer punten te scoren. Je kan het erna nog aanpassen.Verdienmodel
Klezzer verdient z'n geld met het aanbieden van die links, en de reviews. Daarvoor betalen de webshops hen. Van een deel van dat geld worden de reviewers betaald. Wekelijks komt dat geld in een spaarpot, en op zondag wordt het verdeeld. Hoe meer punten je hebt verdiend, hoe meer geld je krijgt.

Omdat je punten niet vervallen, blijf je elke week dus ook wat geld krijgen voor je reviews die je vorige maand of zelf vorig jaar schreef. Dat is wel het leuke van dit verdienmodel voor jou. Het is niet eenmalig. In theorie kan je zo dus passief inkomen krijgen. Dat is een groot voordeel vergeleken met andere online verdiensten.
Je kunt nog extra verdienen als je 'schrijver van de week' of 'verspreider van de week' wordt. Respectievelijk 10 Euro en 3 Euro voor die titels. Ik denk dat dit best haalbaar zou kunnen zijn.
Bij medeblogger Mevrouw Money Wenkbrauw las ik dat ze wel 10 Euro per maand verdiende, omdat ze eerder had geïnvesteerd in 30 reviews schrijven. Ook medeblogger Daantje krijgt wel eens uitbetalingen van Klezzer.

Nadelen?
Op dit moment zit er slechts 6 Euro in de pot. Hiervan worden bijna 3000 reviews betaald. Ik neem aan dat het mij dus niet veel zal opleveren deze week.
Ze zeggen zelf dat je per 100 punten (1 maximaal gescoorde review) op dit moment 0,15 Euro per jaar zou verdienen. Om een beetje binnen te lopen moet je dus wel flink aan de slag! Ik vraag me een klein beetje af of dit platform nog wel echt actief is en goed loopt... (mag ik dat denken?)
Toch kan het volgende week weer anders zijn, als er grotere aankopen via de site zijn gedaan. Maar ik zit nog in de testfase, dus wacht het af en houd jullie op de hoogte.

Hartstikke leuk als je van schrijven houdt en toch veel producten in huis hebt om over te schrijven. Het maakt namelijk niet uit wanneer je het gekocht hebt. Als je er misschien even een middagje voor gaat zitten, foto's maakt etc is dit misschien wel een heel leuke bijverdienste voor de lange termijn.

Wat zijn jouw ervaringen met Klezzer?

13 opmerkingen:

 1. Ik doe daar niet aan mee, wel schrijf ik nog een paar gedichtjes voor Sinterklaas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verplicht Facebook. Al je gegevens op straat. Gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap dat je daarom gestopt bent. Maar het is wel mogelijk om het anoniem te doen, al krijg je dan maar maximaal 50 punten voor een reciew in plaats van 100. Zelf vind ik dit een beetje flauw, maar zo hopen ze natuurlijk de ‘nep’ reviews eruit te filteren denk ik.

   Verwijderen
 3. Ik ben er uiteindelijk nooit aan begonnen. Of heb één ding geschreven, dat zou ook nog wel kunnen. In ieder geval had ik het idee dat ik die inspanningen beter in wat anders kon steken. Dan vul ik liever wat Euroclix-enquetes in :$

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het loopt niet (meer). In het begin was het leuk, nu verdien ik 11 cent per week :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dan lijkt het echt een aflopende zaak te zijn. Hoeveel verdiende je eerder?

   Verwijderen
  2. Weet ik niet meer precies, maar ik kon wel elke anderhalve maand een keer laten uitbetalen. ook niet superveel dus, maar wel meer dan nu

   Verwijderen
 5. In begin klinkt het intressant maar echt veel leverd het blijkbaar niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb er van gehoord, maar geef toch de voorkeur aan mijn eigen 'platform' oftewel mijn eigen blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat ik nu ook Admin zijn, ieder zo zijn eigen platform.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet veel moeite doen om "sociaal geverifieerd" schrijver te worden. Alleen dan maak je volgens mij kans om echt nog wat te verdienen als bijvoorbeeld schrijver van de week. De charme van het schrijven van reviews valt een beetje weg als je maar een cent met week verdient.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!