zondag 3 september 2017

Nieuwe sport gezocht

Hoewel ik hardlopen erg leuk vind, ging het de afgelopen keren toch niet zo geweldig. Steeds na een week of zeven kreeg ik last van mijn knie terwijl ik met een opbouwschema loop. Dan liep ik echt nog geen lange stukken achter elkaar door.

De laatste paar keer tijdens het 'opnieuw beginnen' kreeg ik soms al na drie keer last van een knie. Misschien toch een signaal dat deze sport te pittig is voor mijn knieën?

Nu ik weer opnieuw prioriteit wil geven aan sporten overweeg ik dus een andere sport. Ik 'durf' bijna niet te beginnen met hardlopen op deze manier. Alleen, welke sport? Ik vind dat best lastig.

Volleybal vind ik leuk, maar ik kon de harde ballen op m'n polsen niet altijd zo goed hebben. Aangezien ik ook veel achter de pc werk: niet handig dus.

Skaten? Ik heb nog goede, vrij nieuwe skates liggen. We hebben een groot park in de buurt, maar ik weet niet of dit leuk is om in je eentje te doen.

Zwemmen vind ik ook leuk, maar niet alleen. Baantjes trekken is wel wat saai als je helemaal in je eentje zwemt.

Misschien recreatief badminton, ik vind dat best leuk om te doen. Op de camping in elk geval. Wel sportief lijkt me, maar niet echt rennen. Iemand ervaring?

Voor nu probeer ik iets vaker een wandelingetje te doen in de avond, ik fiets een stuk meer dan eerst (oa vanwege de kapotte auto) en ik kruip af en toe op de crosstrainer thuis. Goed idee om dat ook nu weer even te doen, hoewel ik dat vrij saai vind thuis.. Op de sportschool stond er toch vaak een beeldscherm aan met vage filmpjes. Herkenbaar?

Mocht je nog een leuke tip hebben qua sport, ik sta open voor ideeën!

11 opmerkingen:

 1. Woef zoekt nog een baasje.Je vindt mij in het lokale dierenasiel.Gaan we lekker samen wandelen?Woef!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, maar ik ben geen hondenfan.. ik wandel wel in m'n eentje.

   Verwijderen
 2. Badminton is een erg explosieve sport. Zeker niet goed voor je knieën.zwemmen is erg goed. Misschien op de racefiets?

  Groetjes, F

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fietsen. Leuk (je komt nog eens ergens) en goed voor je knieën. Hoeft niet per se hard of op een racefiets.
  En is een beeldscherm bij je crosstrainer thuis een optie? Of tenminste een lekker muziekje?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fietsen doe ik wel regelmatig maar geen grote afstanden of echt om 'te sporten', dus daar valt nog wat in te doen idd. Bedankt voor de tip

   Verwijderen
 4. Zwemmen, maar die had je al. Weinig impact op je gewrichten. En je hebt er zo iemand om te kletsen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je heb toch ook van aerobics of Zumba in het water? Dat is niet zwaar voor de gewrichten en in een groep!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zumba in het water wist ik niet. Klinkt leuk. Bedankt voor de tip

   Verwijderen
 6. Fietsen misschien? Ik fiets nu om de kids naar school te brengen, dus toch weer zo'n 25 km per dag, per week al snel een kleine 100 km (1 dag per week wordt ze opgehaald door iemand anders). Het is nuttig en ik heb geen sport meer nodig :P... Je kunt het wellicht combineren met een bezoekje, (vrijwilligers)werk, boodschappen doen, enz? Succes :)!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!