vrijdag 1 september 2017

Kapotte auto: meer fietsen

Het enige voordeel dat ik heb kunnen verzinnen van onze kapotte auto, is dat we nu noodgedwongen alles fietsen!
Zelfs de weekboodschappen deed ik op de fiets, in twee keer want ik wilde echt die goeie luier-aanbieding meenemen natuurlijk. Haha. Benzinekosten 0,00 Euro deze week! 

Helaas zorgt de kapotte auto aan de andere wel voor een flinke kostenpost deze maand. Bijna 800 Euro ging linea recta naar de garage. 
Hij stond er bijna een week. Wat er kapot is? Een hele hoop onder de motorkap in elk geval. Er was iets gaan rammelen, en blijkbaar heeft dat van alles geraakt en stuk gemaakt. Mogelijk kwam dat doordat we de olie niet op tijd hadden bijgevuld. Nu moet ik toegeven dat we bij al onze eerdere auto's nooit olie hoefden bij te vullen tussendoor. Dus we gingen ervan uit dat als er een lampje ging branden, het er tijd voor was. Dus niet.
Blijkbaar had de garage waar we deze auto kochten ook niet netjes de olie bijgevuld toen we 'm kochten, want anders zou dat niet binnen zes weken een issue zijn. Toen het lampje aanging, was het leed al gedaan en leverde dit een dure reparatie op. Goede nieuws was wel dat onze lokale garagehouder zei dat we echt een goede auto hadden gekocht en dat deze nog jaren meekon. (pak van m'n hart)

Gelukkig is het natuurlijk verder een goedkope maand, met overblijfgeld en ouderbijdrage en kosten voor het schoolreisje. Alles keer twee. Ook kocht ik voor het hele gezin nieuwe jassen, alvast voor komende herfst. Niet zo goedkope maand dus. Maar he, voor onverwachte uitgaves aan de auto hebben wij zo'n buffer, voor dus daar maken we mooi gebruik van.

Komende week probeer ik weer wat te besparen op de boodschappen door enkele van m'n zuinige recepten te koken. Gelukkig kregen we vorige week een enorme pompoen uit mijn schoonvaders tuin, daar kan ik nog wel een keertje van eten. Logisch, als je nagaat dat het 'slachten' van dat ding wel 45 minuten kostte.

Jullie hebben vast ook wel eens zulke baalmomenten gehad met je auto? Of fiets natuurlijk?

4 opmerkingen:

 1. Had je geengarantie via de garage waar je de auto gekocht had?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat hadden we wel. Maar de garage was op 5 kwartier rijden, dan zou de reparatie nog de hele dag duren en moest man dus een dag vrij nemen. Bovendien zouden we dan nog rond de 400-500 Euro aan onderdelen moeten betalen. Dat extra ‘gedoe’ was het ons niet waard (omdat we ook al eerder 3x naar de garage zijn geweest vanwege kapotte airco en andere dingen.)

   Verwijderen
 2. Dat vraag ik me ook af! Zes weken is wel heel kort..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet te hard zeggen maar tot nu toe wel geluk met de auto, hebben m nu al bijna 6 jr, en de gebruikelijke kosten van eens nieuwe banden, accu etc. weinig hoge kosten gehad. wel regelmatig lekke banden van de fietsen, maar ja logisch als je ze vaak gebruikt (en er regelmatig glas op de fietsroute ligt :( ) maar dat is niet zo heel duur gelukkig. al wil ik ook eens een goede onderhoudsbeurt voor de bakfiets misschien en dat is wel rond de 100 euro, maar idd daar zijn buffers voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!