donderdag 7 september 2017

Check, check, dubbelcheck

Open deur natuurlijk, check je betaalrekening met regelmaat. Liefst elke week! Zodat je nog weet waar je was op dat tijdstip van die 'gekke' afschrijving. Oja, je was bij dat koffietentje, en blijkbaar gebruiken zij een algemeen betaalsysteem, en dat staat op het bankafschrift.

Ik controleer altijd al onze rekeningen. Gewoon om even te zien of ik de dingen 'snap' die worden afgeschreven worden. Door een drukke periode op werk, en daarna op vakantie had ik het niet zo goed gedaan. Opeens zag ik iets vreemds.

Er was 22,95 Euro afgeschreven voor een sportschool in Utrecht (even googlen hielp). Deze sportschool heeft zomaar geld van onze rekening afgeschreven zonder van tevoren aan te geven dat dit de 'eerste afschrijving' zou worden. Want dan krijg je altijd een berichtje van je bank. Toevallig weet ik dat, omdat ik zulke dingen in mijn baan ook doe.

Ik controleerde nog even verder, en de maand ervoor was er ook al 22,95 Euro afgeschreven door datzelfde bedrijf. Uiteraard man even gecheckt, nee hij was geen lid geworden van de sportschool zonder overleg ;) Daarbij wonen wij ook helemaal niet in regio Utrecht.


Gelukkig was alles nog binnen de termijn van 56 dagen dat je het kon storneren en verdiende ik zo opeens toch weer ruim 45 Euro terug. Opnieuw besefte ik me dat dit echt belangrijk is, controleer regelmatig je bankrekening! Want blijkbaar kan het dus zomaar fout gaan. Daarom is het wel goed dat de Rabobank weer gaat controleren of naam en bankrekeningnummer kloppen, net als vroeger.

Als je te laat bent met laten terugboeken was het vast een stuk ingewikkelder geweest om m'n geld terug te krijgen. Uiteraard heb ik ook even contact opgenomen met de sportschool en gezegd dat ze niet meer mogen afschrijven en hun lid wat dit rekeningnummer had ingevuld maar even moesten benaderen.

12 opmerkingen:

 1. Wow. Ik controleer ook wel regelmatig maar niet structureel. Net maar meteen weer even gedaan.

  De naamcontrole kun je overigens nog wel negeren dus als er bedrijven zijn die dat doen, kan het nog steeds voorkomen. Blijven checken dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, blijven checken! Normaal doe ik het een aantal keer per week, maar nu was dat er dus bij ingeschoten..

   Verwijderen
 2. Goed advies! En ehm, dan ben ik echt een controlfreak :-) Ik kijk dagelijks op onze betaalrekening :-) Tot op heden nog geen onterechte afschrijvingen gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dagelijks, dat is inderdaad wel een beetje 'controlfreakerig' ;)
   Maar ik vind het zelf ook leuk dus enigszins herkenbaar.

   Verwijderen
  2. Haha dagelijks meerder keren. Op en top controlfreak dus. :'-)

   Verwijderen
  3. Ik ook meerdere keren per dag, maar in ieder geval 's avonds om zeker te weten dat er de volgende dag genoeg geld op de rekening staat voor alle afschrijvingen

   Verwijderen
  4. Ah, zo erg is mijn 'controlfreakerigheid' nog helemaal niet :-)

   Verwijderen
 3. Ik kan het me niet eens voorstellen, dat zoiets gebeurt op je rekening en je dat niet binnen 24 uur ziet en terugdraait. Maar ja, ik kijk dan ook elke dag mijn bij- en afschrijvingen na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals ik al zei kijk ik meerdere keren per week. Maar door omstandigheden toen niet.
   Ik wilde mijn lezers even waarschuwen, want er zijn toch echt genoeg mensen die zelden of nooit hun bankrekening checken.

   Verwijderen
 4. nou ik doe dat mss maar 1 keer per 2/3 weken dus is echt een goeie tip

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!