donderdag 21 september 2017

Gratis fiets vs MP fiets

Een tijd geleden kregen wij een gratis fiets voor onze dochter. Precies haar volgende maat.

Eenmaal aangekomen bij die maat, moest er nog wat opgeknapt worden aan die fiets. Nadere inspectie volgde. Banden waren lek, en ook de buitenbanden zagen er meer versleten uit dan gedacht, lampen kapot, handrem, ketting moest wat aandacht en ander roestwerk ook. Veel tijd en energie zou daarin gaan zitten. Helemaal niet zo gratis ook! Duur grapje zelfs, nieuwe banden op zo'n gratis fiets.

Dus ik speurde een tijdje op Marktplaats en kocht een vergelijkbare fiets, ook wat roest en kapotte verlichting voor 15€. Voor een paar euro nieuwe lampjes gehaald en verder geen werk aan. Heel fijn! 

Nadat ik de goede reserve onderdelen van de gratis fiets heb gehaald bel ik het grofvuil. (Zadel, slot, fietstassen) Dan krijg ik ook weer ruimte meer in de schuur. Hard nodig, want ook zoon is toe aan een grotere fiets! Die ben ik ook aan het zoeken op MP. 

Kopen jullie ook fietsen tweedehands of juist nieuw? En waarom? 

10 opmerkingen:

 1. Mijn huidige fiets is nieuw aangeschaft, dit is een bewuste keuze geweest. Mijn auto is ingeruild en we hebben de fiets aangeschaft. Ik hoop hier nog jaaaaaaren mee te doen. Ik fiets in vergelijking met man heel veel. Overige fietsen kopen we tweedehands. Ook prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf ook 6 jaar geleden een nieuwe mamafiets gekocht. Bewust een wat duurdere fiets omdat ik er lang mee wilde doen. Dat gaat dus prima tot nu toe!

   Verwijderen
 2. Mijn huidige fiets is een erfenis, dus die was gratis. Verder hebben we de fiets waarop dochter nu net past en bij oma staat van vrienden overgenomen voor 25 euro. Achteraf was dat te duur.
  Volgend voorjaar krijgt ze een nieuwe fiets..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleine fietsjes zijn inderdaad niet duur op MP, en ook de tussenmaatjes 14, 16 en 20 inch niet. Daarboven is het een uitdaging heb ik gemerkt! Voor meisjes minder dan voor jongens...misschien slopen meisjes hun fiets minder snel?

   Verwijderen
 3. Wij kopen bij voorkeur tweedehands maar voor mijn jongste zoon kochten we een nieuwe omdat we niks geschikts konden vinden helaas.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar, ik ben nu ook al een paar weken op zoek naar een 22 inch fiets voor jongen, niks! Of zo duur, dat je beter nieuw kunt kopen..

   Verwijderen
 4. Dat je geen jongensfietsen kunt vinden tweedehands is herkenbaar, speelde voor onze zoon ook een aantal jaar geleden. Een vriendin met oudere zoons vertelde me dat het gewoon komt omdat jongens veel minder zuinig met hun fietsen omgaan:-) lekker crossen, tegen de stoepranden op fietsen enz. Lekker rolbevestigend maar je ziet het op MP terug. Veel leuke meidenfietsen en zeer weinig jongensfietsen. Volgens mij met kleding ook trouwens. Voor onze tiener kochten we een goeie fiets op MP voor 250 euro:-( zag er prima uit maar helaas nu al problemen met de versnelling. Volgende keer koop ik en goeie tweedehandse bij en fietsenmaker, ik denk dat je dan wel wat garantie hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je gelijk hebt qua zuinigheid van de jongens, dat was ook het enige wat ik kon bedenken.
   Misschien ga ik ook nog even bij de fietsenmaker kijken. Bedankt voor de tip.

   Verwijderen
 5. 2e hands. zie t nut niet in van nieuw.. fietsen gaan prima langere tijd mee. dus waarom 300 euro uitgeven als t ook met 50 euro kan (of meer of minder).. soms hebben ze wel nieuw gehad, maar dan als verjaardagscadeau van ompa en oma, zij geven graag een wat duurder cadeau en soms heb ik dan liever iets nuttigs dan nog meer speelgoed ;) dus iedereen blij op die manier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mijn eigen fiets is ook 2e hands trouwens. flink voor betaald alsnog. ik werkte eerst als gastouder aan huis in een gezin met 2 kinderen, daar gebruikte ik die fiets al 3 dagen per week. wist dat die fiets fijn fietste. eerst wel een goedkope fiets gekocht maar dat was t absoluut niet.. :( niet fijn.. toen de fiets overgekocht van het gezin omdat zij m niet meer nodig hadden, met beide fietsstoeltjes, de fietstassen die er makkelijk af kunnen en een mandje voorop. ik heb de fiets daar 4 jaar gebruikt en gebruik m nu thuis al ruim 5 jaar. die is zn geld dus zeker waard.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!