vrijdag 27 januari 2017

Kosten verzekering stiekem hoger

Wij sloten nieuwe overlijdensrisico verzekeringen af toen we in dit huis gingen wonen. Drie hypotheekdelen, is drie verzekeringen. Elk van die verzekeringen heeft zijn eigen maandbedrag, en daarnaast een jaarlijkse eenmalige premie voor de polis. Totaal was dit de voordeligste oplossing, dus hebben we deze genomen. Al een paar jaar gaat dat prima. Totdat..

De premie van deze drie verzekeringen ging de afgelopen maanden opeens omhoog ging. Zonder bericht. De ene van 4,58 naar 8,74 Euro, de ander van 10 naar 14 Euro etc. Elke premie 4 Euro in de maand omhoog (x3 dus) en dat zonder bericht. Dat vind ik toch wel heel vreemd!
Ik ging het even nakijken, en inderdaad per november betalen we dus die nieuwe bedragen. Suf!

Toen wilden we de verzekeraar benaderen, blijkt dit niet rechtstreeks te kunnen. Nergens een telefoonnummer op hun site. Het moet via onze tussenpersoon. Heel irritant, want die was uiteraard op cursus en de dag erna de halve dag vrij etc.
Die persoon doet ook altijd een aantal weken over het beantwoorden van zijn email. Kortom, ik word er niet echt blij van!

Waar hebben jullie je overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten? Zelf gedaan of via een tussenpersoon?

6 opmerkingen:

 1. Best pittig, zeker als je ziet dat de bedragen wat kleiner zijn. Voor die van 4,58 is het bijna een verdubbeling! Vriend heeft hem volgens mij via zijn tussenpersoon met de hypotheek. Ik heb tegenwoordig alleen nog een losse, die ik zelf, apart, via Independer heb afgesloten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga denk ik op zoek naar een nieuwe, die ik wel aan de hypotheek kan verpanden. Volgens mij moet het ook wel goedkoper kunnen..

   Verwijderen
 2. Bij de rabo-bank. Wij hebben een overzicht gekregen van 15 jaar wat we elke maand betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is wel een forse stijging zeg! Zeker de moeite waard om hier achter aan te gaan. En wat heerlijk bureaucratisch weer geregeld, qua contact :-)
  Nu ook onze restschuld flink gedaald is, en de premies van nieuwe overlijdensrisicoverzekeringen idem dito, staat het ook op mijn lijstje om eens op zoek te gaan naar een andere verzekering. Je hebt mij weer getriggerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel goed! Ik ga ook zeker nakijken of het nu goedkoper kan, nu we afgelost hebben.

   Verwijderen

Leuk dat je reageert!