dinsdag 17 januari 2017

Eerste aflossing van 2017

Onze financiële maand is op de 20e ten einde, maar we hoeven voor die tijd nog maar weinig geld uit te geven. Dus het was al duidelijk dat we er goed voorstonden deze maand.

Er stond nog wat geld van mijn marktplaatsverkopen op de hypotheekspaarrekening te wachten tot het doelbedrag bereikt zou zijn. Er waren wat extra inkomsten door de dertiende maand van man, en nog een meevaller via de familie dus we konden onze buffer aanvullen tot het gewenste minimale bedrag voor dit jaar.
En we konden nog een aflossing doen van 2000 Euro!

Dit is een heel goed begin van het nieuwe jaar voor ons!

Heb jij al enig idee wanneer je een aflossing zou kunnen doen? Of ben je al goed op weg om andere doelen te behalen?
7 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat jullie ook een meevaller via de familie hebben. En 2000 euro is een heel mooi bedrag om het jaar mee te beginnen!
  Wij hebben de opdracht voor de eerste aflossing ook al de deur uit gedaan. 500 euro hebben wij gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een heel lekker bedrag voor jullie! Geef je een opdracht maar wordt die niet meteen afgeschreven?
   Bij ons wel namelijk, maar we hebben de hypotheek bij dezelfde bank.

   Verwijderen
 2. helaas wat tegenvallers op mijn werk.. mn dochter is ziek dus een opvangkindje afgezegd ivm mogelijk buikgriep(besmetting) 2 dagen van 10 u dus 100 euro...:(
  ander kindje vakantie, 2 andere kids volgende maand vakantie dus helaas beginnen we met magere maandjes aan inkomen. gelukkig is t inkomen van mn man redelijk stabiel ;) dus we maken ons geen zorgen en ook met wat minder inkomsten sparen we nog hoor dus we maken ons absoluut geen zorgen :)

  extra aflossen wil mn man niet (annuiteitenhypotheek dus ook niet perse nodig.. ) dus maar andere spaardoelen opgezet :) de potjes vullen zich elke maand met een bedrag wat overblijft na aftrek van t maandbedrag voor de komende maand (doe dat allemaal dus op de laatste dag van de maand of 1e dag van de maand afhankelijk van wanneer ik tijd heb.. ) maar gaat allemaal prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer van het magere inkomen deze maanden. Hopelijk daarna weer beter.

   Is je man ook niet over te halen om bijvoorbeeld het bedrag wat je aan voorlopige teruggaaf op je hypotheek krijgt, af te lossen? Onder het mom van 'misschien stopt de overheid daarmee, en dan hebben we het maar mooi afgelost?'. Ik denk dat je daarmee de looptijd van je hypotheek wel minstens 5 jaar kunt verkorten.

   Verwijderen
  2. hij heeft het nagerekend zegt hij en ziet geen fiscale voordelen. tja valt weinig tegenin te brengen. we lossen namelijk al af op de hypotheek ;) rente is maar 2,65%.. met een looptijd van 20 jaar.. (de hypotheek nog 29 jaar) ach ja we zullen zien.. wie weet als we ooit echt niet meer weten wat me met ons spaargeld moeten ;) ik zal vast ondertussen wel een soort aflosspaarpotje maken, geld wat we niet missen op de normale spaarrekeningen oid of als de gewone spaardoelen vol zijn op dat potje verder sparen. we zien wel. het heeft nu geen prioriteit. voordeel is ook dat ons huis niet onder water staat omdat de vorige eigenaar gedwongen moest verkopen hadden we geluk met de prijs ;)

   Verwijderen
 3. Zoals je op mijn blog hebt kunnen lezen hebben wij een groot bedrag afgelost op 2 januari. Dus wij zijn ook goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je reageert!